Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: újabb vb ezüst- és bronzérmes játékos mondta le a válogatottságot! – Hivatalos

Bejelentette visszavonulását a horvát labdarúgó-válogatottól a 2018-as világbajnokságon ezüst-, a 2022-es világbajnokságon pedig bronzérmet szerző Domagoj Vida.

(Photo by MB Media/Getty Images)

Domagoj Vida 2010 májusában mutatkozott be a horvát válogatottban, amelyet összesen 105 alkalommal képviselhetett pályafutása során. A 35 éves védő összesen 14 évig állt a válogatott rendelkezésére, és utolsó nagy tornája a nemrég véget érő németországi Európa-bajnokság volt, ahol ugyan tagja volt a keretnek, de lehetőséget nem kapott Zlatko Dalictól. A rutinos játékos az alábbi bejegyzést tette közzé a bejelentést követően:

Megtiszteltetés, hogy pályafutásom során egyszer is viselhettem a világ legszebb mezét, és ha ezt 105-ször átélheted, hét nagy tornán is játszhatsz, akkor végtelenül hálás lehetsz egy ilyen kiváltságért.

A Bayer Leverkusenben, és a Besiktasban is megforduló, jelenleg pedig az AEK Athénban játszó Vida 105 válogatott meccsén 4 gólt és 1 gólpasszt ért el. Legnagyobb sikerei címeres mezben a 2018-as és a 2022-es világbajnokságon adódtak, hiszen előbbin ezüst-, utóbbin pedig bronzérmes lett a válogatottal.