Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa már várja az Ádám Martin elleni meccset a görög bajnokságban

Ádám Martin Görögországban folytatja pályafutását, miután elhagyta a dél-koreai csapatát…

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

A görög bajnokságban szereplő Volosz magyar kapusa, Kovács Dániel a Nemzeti Sportrádiónak beszélt arról, hogy miként fogadta, hogy Ádám Martin Görögországba szerződött:

“Párszor játszottam már Martin ellen, mindig megnehezítette a dolgunkat. Ráadásul jól is ismerem őt, az utánpótlásban csapattársak voltunk két évig. Örülök, hogy Görögországba igazolt, szerintem élvezni fogja, a karrierjének pedig lendületet adhat. A társak már kérdezték tőlem, hogy milyen játékos, én annyit mondtam, hogy majd a második fordulóban meglátjátok, de sok jóra ne számítsatok.”

A 30 éves magyar hálóőr együttese már a második fordulóban összecsap az Ádámot szerződtető Aszterasz Tripolisszal.

Kovács szerint egyrészt azért van egyre több magyar a görög bajnokságban, mert jó az idő, jókedvűek az emberek, a mérkőzéseken pedig sok a néző. Arra a kérdésre pedig, hogy a görögöknek miért éri meg magyar játékost szerződtetniük, azt válaszolta, hogy az elmúlt tíz évben sokat fejlődött a futball Magyarországon, a labdarúgók profi közegből jönnek és jó a mentalitásuk.

A magyar bajnoki ezüst- és bronzérmes Kovács az év elején igazolt a Fehérvár FC-től a Voloszhoz, ahol jól érzi magát, s ahol az előző fél szezonban a bennmaradás volt a cél, amit sikerült is elérni. A következő idényt új, spanyol vezetőedzővel kezdik, “modern focit” akarnak játszani, s már alig várják az augusztus 17-ei bajnoki rajtot.