Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta új kapusát a Monza – sajtóhír

Michele Di Gregio távozása után új kapust keres az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Monza együttese…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint a Monza kölcsönvenni készül az Atalanta kapusa, Pierluigi Gollini játékjogát, melyért 1 millió eurót fizetnének idén, jövő nyáron pedig 3 millió euró ellenében véglegesíthetik.

A 29 éves hálóőr annak idején a Hellas Verona színeiben mutatkozott be az olasz élvonalban még a 2014-2015-ös esztendőben, és két szezont töltött a csapatnál. Ezt követően szerepelt Angliában, 2016 és 2018 között az Aston Villa alkalmazásában állt, a kettő közül az első évében 20 meccsen védte az akkor másodosztályú birminghami gárda ketrecét, míg a másodikat kölcsönben már a bergamóiaknál töltötte, akik később véglegesítették is.

Gollini három szezonban az Atalanta első számú kapusa volt, minden sorozatot figyelembe véve 112 találkozón védett 2018 és 2021 között, majd elvesztette a kezdőhelyét. Azóta bár a bergamói klub kötelékében szerepel, folyamatosan kölcsönben foglalkoztatják őt, Gollini ezalatt megfordult a Tottenham és a Fiorentina alkalmazásában, a legutóbbi két szezonban pedig a Napoli foglalkoztatta, mely színeiben 14 mérkőzésen jutott szerephez.