Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Colley duplájával elhozta a három pontot az Újpest otthonából a Puskás Akadémia!

Tovább folytatódott a labdarúgó NB I 1. fordulója, ahol az Újpest és a Puskás Akadémia együttese egymás ellen kezdte meg a 2024/2025-ös szezont.

Az Újpest játszott fölényben a játékrész első felében, ami két nagy helyzet formájában is megmutatkozott. Az első komoly lehetőség a 17. percben alakult ki, amikor Tamás Krisztián tudott kapura lőni két védő között, de Pécsi hárítani tudott és szögletre tolta a labdát. A 23. minutumban aztán Geiger beívelt szabadrúgására a hosszún Ljujic érkezett, a fejese azonban a kapufát találta el. A vendégek részéről az első említésre méltó lehetőség a 30. percben alakult ki, amikor Nagy Zsolt a tizenhatos sarkáról próbálta meg bevenni a kaput egy kapáslövéssel, de kevéssel célt tévesztett. A félidő utolsó negyedórája nem hozott nagy lehetőséget, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész aztán már jóval eseménydúsabb első 15 percet hozott. Először a 49. percben Piscitellitől volt szükség egy hatalmas bravúrra, aki Sosialo közeli próbálkozását tudta hárítani, majd a védők felszabadítottak. Egy perccel később már Pécsinek kellett nagyot védenie, aki Karamoko rövid alsóba tartó közeli lövésére ért le. Az 56. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek! Plsek fejelte kapura egy szabadrúgás után, de a kapufát találta el, a kipattanót viszont közelről Colley a hálóba kotorta, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a Puskás előnye, az 59. percben ugyanis Gergényi kiugratása után Ljujic vágta 14 méterről védhetetlenül a hálóba a játékszert, 1-1! Alig több mint egy perc telt el viszont, és máris ismét a Puskásnál volt a vezetés! Egy szöglet után egy vendégjátékos tudott kapura fejelni, amibe 4 méterre a kaputól Colley ért bele, és a jobb alsóba továbbította a labdát, 1-2! A 66. percben ismét Colley került nagy helyzetbe, a közeli lövését viszont ezúttal nagy bravúrral védte Piscitelli. A mérkőzés utolsó negyedében egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét az Újpest, akik elsősorban Csoboth révén többször is komolyan veszélyeztették Pécsi kapuját. Hiába próbálkozott azonban nagy erőkkel Grzelak csapata, nem jártak sikerrel, így vereséggel kezdte az új szezont az Újpest.

Újpest – Puskás Akadémia 1-2 (0-0)
Helyszín:
Szusza Ferenc Stadion Vezette: Bogár Gergő
Gólszerzők:
Ljujic (59.) ill. Colley (56., 60.)
Sárga lapok: Bese (37.), Geiger (45+1.), Tajti (63.) ill. Maceiras (71.), Colley (89.), Nissilä (90+4.)
Kiállítás:ill.-

Újpest: Piscitelli – Bese, Nunes, Gergényi – Simon (Mucsányi 67.), Tajti (Keita 87.), Geiger (Dékei 61.), Tamás (Dénes 67.) – Csoboth, Ljujic (Radosevic 88.) – Karamoko Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki, Plsek – Soisalo (Komáromi 83.), Nissilä, Nagy (Markgräf 90+2.) – Colley (Puljic 90+3.) Vezetőedző: Hornyák Zsolt

A játéknap további eredményei:
Diósgyőri VTK – Paks 2-2 (1-0)
Helyszín:
Diósgyőri Stadion 
Gólszerzők:
Rakonjac (40.), Klimovich (86.) ill. Böde (47.), Windecker (81. – büntető)
Kiállítás:ill.-

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-0 (0-0)
Helyszín:
Széktói Stadion
Gólszerzők:
ill.-
Kiállítás:ill. Huszti (86.)

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Zalaegerszeg – MTK Budapest 0-1
Nyíregyháza – Győri ETO 2-1

Vasárnap:
Diósgyőri VTK – Paks 2-2
Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-0
Újpest – Puskás Akadémia 1-2

December 4.
Debreceni VSC – Ferencváros

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore