Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Grzelak: “Az eddigi tapasztalataim alapján pozitív volt a rajt”

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) első fordulójában az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától…

(Photo by Michael Campanella/Getty Images)

Az Újpest nyáron kinevezett vezetőedzője, Bartosz Grzelak elismerte, hogy az ellenfél volt jobb a mérkőzésen és csapatának még időre van szüksége, hogy összeálljon a játéka:

“A Puskás Akadémia mindent figyelembe véve játszott jobban, megérdemelten győzött. Csalódottak vagyunk, ám megmutattuk, milyen stílust, energiát és agresszivitást képviselünk, és hogy sosem adjuk fel. Huszonnyolc vagy huszonkilenc éve vagyok benne a profi futballban játékosként vagy edzőként, sok idénykezdeten vagyok túl – az eddigi tapasztalataim alapján pozitív volt a rajt. A vezetőedző sohasem mondja azt, hogy kész a csapata, még Josep Guardiola sem, mert ez egy folyamat része. A kérdés, mikor leszünk elég jók ahhoz, hogy az ilyen meccseket megnyerjük, de ehhez ki kell alakulnia a csapat gerincének.”

“Hat hete gyakoroljuk a játékunkat, amihez tartanunk kell magunkat. Az a feladatom, hogy megerősítsem a hitünket és elérjem, hogy a többi csapat alkalmazkodjon hozzánk. Dinamikus, letámadáson alapuló futballra törekszünk, választhattam volna másik játékmodellt, ám azzal nem segítem elő a fiatalok fejlődését és nem nyernénk el a szurkolóink bizalmát” – tette hozzá a svéd-lengyel szakember.

A lila-fehérek a bajnokság második fordulójában a Paks otthonában fog pályára lépni.