Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kölcsönvette a Tottenham szélsőjét a Girona! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Girona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvették a Tottenham szélsőjét, Bryan Gilt.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Tovább erősítette keretét a Girona gárdája, amely ezúttal egy kölcsönszerződés keretében szerezte meg Bryan Gilt a 2024/2025-ös szezonra. A Tottenhamtől megszerzett játékos számára nem lesz ismeretlen a spanyol bajnokság, hiszen a londoni csapat még 2021 nyarán a Sevillától igazolta le a szélsőt, akinek azóta ez lesz a harmadik kölcsönadása, és mind a háromszor a La Ligába tért vissza. Gil ugyanis ezt megelőzően a 2022/23-as idény második felében a Valenciánál, míg az elmúlt szezonban januártól a Sevillánál játszott. A felek hivatalos közleményeikben nem számoltak be arról, hogy a kölcsönszerződés tartalmaz-e vásárlási opciót, de egyes hírek szerint az idény végén a Gironának lesz elővásárlási joga a 23 éves futballistára.

Bryan Gil az elmúlt három szezonban összesen 43 mérkőzésen lépett pályára a Tottenham színeiben, amelyeken 2 gólpasszt osztott ki. Szerződése 2026 nyaráig köti az angol csapathoz. Piaci értékét 14 millió euróra teszi a transfermarkt.