Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

London másik végébe igazol az Arsenal angol középpályása – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal 

 (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Fulham 34 millió fontos megállapodást kötött az Arsenallal középpályásuk, Emile Smith Rowe leigazolásáról.

A nyugat-londoniak 27 millió fontot fizetnek ebből előre, és 7 millió fontot fizetnek bónuszokként, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek.  A Fulham korábban egy 30 millió fontos ajánlatot utasított vissza a 24 éves játékosért, aki az Arsenal első csapatával az Egyesült Államokban töltött előszezoni túrán van.

Az angol középpályás a Crystal Palace célpontja is volt, de a Fulham sokkal jobb ajánlattal kereste meg a játékost.

Smith Rowe az Arsenal akadémiájáról került ki, vagyis az eladása tiszta nyereséget jelentene a pénzügyi elszámolásukban. 2022 augusztusa óta azonban mindössze háromszor lépett pályára a Premier League-ben, ami a sérüléseknek és a posztjáért zajló versenynek tudható be, ahol Leandro Trossard, Gabriel Martinelli, Bukayo Saka és Gabriel Jesus mögé szorult a rangsorban.

A háromszoros angol válogatott játékos 2020/21-ben és 2021/22-ben 53 élvonalbeli mérkőzésen 12 gólt szerzett, mielőtt sérülés hátráltatta volna a fejlődését. A 2019-es debütálása óta összesen 18 gólt lőt t115 mérkőzésen az Arsenalban.