Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: a házigazda és Japán hibátlan teljesítménnyel jutott tovább – KÖRKÉP

Befejeződtek a csoportkör küzdelmei a Párizsban zajló olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornáján…

(Photo by Brad Smith/ISI/Getty Images)

A házigazda Franciaország százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a csoportját, miután a három győzelmét úgy aratta, hogy még gólt sem kapott. Thierry Henry csapatában Alexandre Lacazette, Michael Olise és Jean-Philippe Mateta is eredményes volt a csoportkörben. A gallok egyelőre úgy menetelnek, ahogyan azt a hazai szurkolók előzetes elvárták volna tőlük. A csoport második helyén az Egyesült Államok jutott tovább, amely a franciáktól elszenvedett háromgólos vereség mellett ugyanilyen arányban megnyerte a másik két meccsét. A két kieső csapat közül Új-Zéland végzett előrébb a Guinea felett aratott 2-1-es győzelemmel.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A mindvégig szorosan alakuló B csoportot az Achraf Hakimivel megerősített Marokkó nyerte meg, miután példátlan körülmények közt győztek az argentinok ellen 2-1-re. Eredetileg úgy tűnt, hogy a játékvezető 2-2-es eredménynél lefújta a mérkőzést. Másfél órás tanácskozás után azonban kiderült, hogy a bíró csak beszüntette a játékot, mivel az argentinok egyenlítő gólja után több marokkói drukker is berontott a pályára, mások pedig petárdákat dobáltak az ünneplő játékosok irányába, majd VAR-vizsgálattal folytatódott a mérkőzés, és kiderült, hogy az argentinok egyenlítő gólját leshelyzet előzte meg. Végül éppen az ominózus mérkőzés végeredménye rangsorolt a két csapat közt, ugyanis holtversenyben végeztek egymással, az egymás elleni győzelemmel az afrikaiak nyerték meg a csoportot, Argentína pedig Nicolás Otamendivel és Julián Álvarezzel a soraiban másodikként jutott tovább, mivel az egyaránt hárompontos Ukrajnát és Irakot magabiztosan legyőzte.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A C csoport élén némi meglepetésre Egyiptom válogatottja végzett, miután az Elnenyvel felálló “fáraók” az utolsó fordulóban felülmúlták az első két meccse megnyerésével biztosan továbbjutó Spanyolországot. A hispánok keretében olyan játékosok találhatóak, mint Álex Baena, Fermin López vagy Pau Cubarsi, így a két szerényebb képességű ellenfelet magabiztosan győzték le. A csoport harmadik helyén az Ibai Gómez által irányított Dominikai Köztársaság végzett két ponttal, míg Üzbegisztán az egy pontjával negyedik lett.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A franciákhoz hasonlóan Japán is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül végzett a D csoport élén, miután az első fordulóban Paraguayt 5-0-ra verte Shunsuke Mito és Shota Fujio duplájának köszönhetően, a másik két meccsét pedig egy-egy góllal nyerte. Az első mérkőzés kiütéses elvesztése után Paraguay magára talált és a második két találkozója megnyerésével, hat ponttal elcsípte a csoport második helyét és bejutott a legjobb nyolc közé. A D csoportban Mali és Izrael nyeretlenül, az egymás elleni döntetlennek köszönhetően egy-egy ponttal zárt.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

A negyeddöntők programja

Péntek, 15:00 Marokkó – Egyesült Államok
Péntek, 17:00 Japán – Spanyolország
Péntek, 19:00 Egyiptom – Paraguay
Péntek, 21:00 Franciaország – Argentína