Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros!

A Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójából kettő győzelemmel jutott tovább a Ferencváros, miután idegenben, 2:1-re legyőzte a walesi The New Saints együttesét.

(Photo by Ben Roberts Photo/Getty Images)

 

Kisebb meglepetésre, az öt gólos előny ellenére csupán egy helyen változtatott budapesti kezdőcsapatán pascal Jansen: az odavágón szinte tarthatatlan Marquinhos maradt ki, helyette váratlanul, ám igazolva, hogy az új edzőnél mindenki tiszta lappal indul, Tosin Kehinde került a csapatba.

Az első mérkőzésen látott nagy Fradi-fölény ezúttal sem mezőnyben, sem a helyzetek számában és minőségében nem mutatkozott meg az első félidőben, amelyben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az FTC mégis vezetéssel vonulhatott a szünetre, miután a 43. percben az Adama Traore remek ütemű kiugratásával a leshatárról kilépő, a VAR által is elengedett Kristoffer Zachariassen elegánsan, átemelve a hazai kapust, a hálóba talált.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, a Ferencváros nem akart magasabb fokozatra kapcsolni, hátul pedig nem különösebbe kellett aggódnia a magyar bajnoknak, amely ráadásul meg is toldotta előnyét, miután a 62. percben Philippe Rommens gólra váltotta a Traore által kiharcolt büntetőt.

Túlzás lenne azt mondani, hogy a hazaiak mindent feltéve mentek volna előre a becüsletgólért a meccs hátralévő részében, amely viszont összejött nekik, a kihagyó Fradi-védelem kiszolgáltatott helyzetbe hozta Dibusz Dénest, Joshua Daniels közelről a kapuba talált.

A “zöld-fehérek” összesítésben 7:1 arányban jutottak tovább, és minden bizonnyal a dán Midtylland együttesével találkoznak a következő körben.

 

The New Saints – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Hall Park (Oswestry), Vezette: D. Sylwestrzak (lengyel)
Gólszerzők: Daniels (90+1.) illetve  Zachariassen (43.), Rommens (62. -büntetőből)
Sárga lap: Brobbel(21.), Baker (60.), McManus (68.) illetve –
Piros lap: –

TNS: C. Roberts – Baker (Marshall, 63.), D. Davies (Pask, 63.), Bodenham – Daniels, Holden (Clark, 80.), D. Williams,Brobbel (Bradley, 63.), Redmond – McManus (J. Williams, 75.), B. Young. Vezetőedző: Craig Harrison

FTC: Dibusz – C. Ramirez, R. Gustavo, I. Cisse (Abena, 72.), Makreckis – Rommens, Maiga (Abu Fani, 63.), Zachariassen – Kehinde (Katona B., 85.), Pesic (Kady, 63.), A. Traore (Gruber, 72.). Vezetőedző: Pascal Jansen