Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: kettős győzelemmel jutna tovább a Fehérvár

Az idegenbeli 2-1-es győzelem után a Fehérvár előnyös helyzetből várhatja a Konferencialiga selejtezős párharcának visszavágóját azeri ellenfelével szemben…

(Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images)

A Fehérvár vezetőedzője, Pető Tamás győzelmet és továbbjutást vár csapatától a szerdai visszavágón az azeri Szumgajit FK ellen a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában.

A székesfehérvári együttes keddi sajtótájékoztatóján Pető elmondta, hogy az első meccsből kiindulva nehéz találkozóra számít, mert egy sokat futó, agresszív ellenfél vár rájuk, amely vélhetően nem tett le a továbbjutásról. Az edző megjegyezte, nem becsülik le az azeri gárdát, megfelelően felkészültek és szeretnék jó játékkal eldönteni a továbbjutást.

Pető elárulta, hogy Spandler Csaba agyrázkódás miatt nem tud pályára lépni szerdán, míg a válogatott középpályás Kalmár Zsolt műtét utáni rehabilitációját végzi, és nem bevethető egyelőre Lirim Kastrati sem.

A párharc győztese a válogatott Lang Ádámot foglalkoztató ciprusi Omonia Nicosia és a grúz Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben – az első mérkőzést odahaza az Omonia nyerte 3-1-re -, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.

A párharc visszavágóját szerda este 19 órától rendezik a Fehérvár otthonában.