Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angliában folytatja a Fehérvár játékosa – sajtóhír

Hazai sajtóbeszámolók szerint a Fehérvár legutóbbi nemzetközi kupapárharcát követően távozik a csapat balszélsője…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Nemzeti Sport értesülései szerint szóbeli egyezség született arról, hogy a Fehérvár magyar válogatott szélsője, Schön Szabolcs az angol harmadosztályban (League One) szereplő Bolton Wanderers soraiban folytatja pályafutását.

A 23 éves szélső a Budapest Honvéd és az Ajax akadémiáján nevelkedett, majd a felnőttek közt az MTK Budapest színeiben debütált. Schön 2019 és 2021 között 62 mérkőzésen 16 alkalommal talált be a kék-fehérek szerelésében. Ezt követően teljesítményével felkeltette az MLS-ben szereplő FC Dallas érdeklődését, melynél egy évet töltött, miután a kezdeti sikerei után nem tudott játéklehetőséget követelni magának.

A nyolcszoros válogatott szélső két évvel ezelőtt tért vissza hazájába, azóta minden sorozatot figyelembe véve 56 mérkőzésen négy gól és 11 gólpassz fűződött a nevéhez a Fehérvár játékosaként.

A lap úgy tudja, hogy a a német másodosztályú Darmstadt is érdeklődött Schön iránt, de végül a Bolton lesz a befutó érte, amely átigazolási díj ellenében szerződteti az élő szerződéssel rendelkező játékost.