Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl-selejtező: újabb magabiztos győzelemmel jutott tovább a Paks az AEK Larnaca ellen

A Konferencialiga selejtezőkörének 2. fordulójában a ciprusi AEK Larnaca otthonában lépett pályára a Paks az első, 3-0-ra megnyert hazai odavágót követően, ahol ismét magabiztos győzelmet aratott.

 

Az első félidő igen kiegyenlítetten zajlott, ám az elején a ciprusiak veszélyeztettek inkább. A 7. percben Faraj ívelése után az érkező Bruno Gama könnyedén verte meg Osváthotmajd 10 méterről a kapu fölé lőtt. A 14. percben azonban jött az első paksi lehetőség is, amikor Vécseitől passzolta a labdát Tóth elé, aki 11 méterről kapura lőtt, ám Alomerovic védett. A következő két perc a hazaiakról a szólt: először Faraj futott el könnyedén Lenzsér mellett, majd Cabrerához passzolt, aki éles szögből laposan kapura lőtt, de Szappanos védett, majd Sánchez tűzte 18 méterről kapura a labdát, amit szintén védett a magyar kapus. A 17. percben már közel járt a gólhoz a Paks, amikor Haraszti tette le Tóth Barnának a labdát aki üresen maradt a 16-oson belül, de magasan a jobb felső sarok fölé lőtt. A 19. percben azonban már vezetett is a Paks: Haraszti végzett el szabadrúgást, amivel a rövid sarkot célozta meg, a labda megpattant a sorfalban álló egyik védő fején és a jobb alsó sarokban kötött ki. A 33. percben Szabó János beadása után Tóth csúsztatta közelről a kapu mellé a labdát, majd a 41. percben egy szöglet után az ötös vonalánál fejelni tudott az egyik hazai játékos is, de a gyenge kísérletet fogta Szappanos. A 42. percben azonban ténylegesen eldőlt a párharc, amikor a Paks megszerezte a második találatát is: a saját térfeléről kapott kiváló indítást Papp Kristóf, aki bevitte a labdát a 16-oson belülre, kicselezte Godswillt, majd 7 méterről a védő lábai között a bal alsó sarokba lőtt. A hosszabbítás első percében még volt egy ciprusi kísértlet, amikor García 21 méterről lőtte a kapu közepe felé a labdát, amit Szappanos védett, és ezzel véget ért az első játékrész.

A második félidőben már visszavett nagyon a Paks, a szinte teljesen biztos továbbjutás reményében, így nem volt meglepetés, hogy az AEK Larnaca vette át a meccs irányítását. Az 51. percben még azért volt egy magyar helyzet, amikor egy szöglet után Alomerovic rosszul mozdult ki a kapuból, Tóth pedig elfejelte a labdát, de a kapuba nem talált be. Egy perccel később azonban már majdnem szépítettek a ciprusiak, amikor Diemers passza után Bruno Gama egy szép tekeréssel, 13 méterről a bal kapufát találta el. A kipattanót is kapura lőtték, de Szappanos azt védeni tudta. A 75. percben Diemers 19 méterről, a kapu előteréből végzett el szabadrúgást, de lövése csúnyán a léc fölé szállt. Két perccel később Naoumkeveredett lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, a bal alsó sarokba tartó labdát Szappanos tolta szögletre. A 83. percben egy szöglet után a megcsúsztatott labdát Roberge lőtte a bal felső sarok fölé. A meccs utolsó két percében még két ziccere volt a Larnacának, de Szappanos mindkettőt védte: először Santos lőtt kapura egy jó cselt követően 19 méterről, majd egy beadás után Roberge előzte meg a védőjét, de a középre tartó fejesét is fogta a magyar kapus, így a szépítés sem jött össze a ciprusiaknak, akik így gól nélkül búcsúztak a sorozattól. A Paksnak a második félidőben mindössze egy kapura lövési kísérlete volt, és az sem találta el a kaput, de ez már nem számított, hiszen könnyedén és magabiztosan jutottak tovább a következő fordulóba.

AEK Larnaca – Paks 0-2 (0-2) Összesítésben: 0-5
Helyszín: AEK Arena (Larnaca) Vezetette: Luca Cibelli (svájci)
Gólszerzők: – ill. Haraszti (19.), Papp (42.)
Sárga lap: Cabrera (19.), García (35.) ill. Osváth (37.), Vas (73.)
Kiállítás: – ill. –

AEK Larnaca: Alomerovic, Sánchez (Milicevic, 46.), Ekpolo, Roberge, García, Rohden (Naoum, 59.), Jimmy Suárez, Faraj (Santos, 67.), Dimeres, Bruno Gama (Demetriou, 77.), Cabrera (Sol, 59.). Vezetőedző: Juan Ferrando.

Paks: Szappanos, Osváth (Kovács, 81.), Ötvös, Vas, Lenzsér, Szabó J., Windecker (Silye, 81.), Vécsei, Papp (Balogh, 74.), Tóth (Böde, 59.), Haraszti (Szabó B., 59.). Vezetőedző: Bognár György