Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Súlyos sérülést szenvedett a Fehérvár új igazolása – HIVATALOS

A Fehérvár egy gól nélküli döntetlennel kiharcolta a továbbjutást a Konferencialiga selejtezőjének második fordulójában azeri ellenfelével szemben…

(Photo by Martin Rose – FIFA/FIFA via Getty Images)

A Fehérvár csapatát érzékeny érvágás érte, a klub ugyanis hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az azeri Sumqayit elleni párharc visszavágóján Ominger Gergő térdsérülése következtében műtéti beavatkozásra szorul és hosszabb kihagyás vár rá.

Az egyesület közleménye ugyan nem részletezte a sérülés jellegét, Pető Tamás vezetőedző a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy nagy valószínűséggel elszakadt a keresztszalagja, ami több hónapos kihagyást vonna maga után.

A 21 éves korosztályos válogatott középpályás éppen a nyáron szerződött a Puskás Akadémiától a fehérváriakhoz. Ominger végig járta a felcsúti utánpótlás-csapatokat, a 2020–2021-es idényben két mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben, majd 2021-től kölcsönben a másodosztályú Csákvárnál szerepelt. Az elmúlt három idény alatt 58 mérkőzésen öt gólt és három gólpasszt jegyzett a másodosztályú csapat színeiben.