Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: vereséggel kezdte az új idényt a Hertha

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 1. fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a két ifjabb Dárdait is foglalkoztató Hertha BSC.

(Photo by Luciano Lima/Getty Images)

A mérkőzés első komolyabb lehetőségére a 24. percig kellett várni, akkor a Hertha gólgyárosa, Haris Tabakovic szerezhetett volna vezetést, de csak a kapufát találta el. A Paderborn azonban kihasználta első gólszerzési esélyét, a 42. percben Aaron Zehnter ívelt a kapu elé egy szögletet, amire Felix Götze érkezett remek ütemben és bólintotta a kapuba, 0-1!

A második játékrész elején, a 47. percben egyenlíthetett volna a berlini gárda, de Mickael Cisance lövését Pelle Boevnik bravúrral hárítani tudta. A kihagyott lehetőség pedig megbosszulta magát, a 48. percben ugyanis kettőre növelte előnyét a Paderborn, Filip Bilbija váltotta gólra ziccerét, 0-2! A 72. percben a Hertha lefaragott egy gólt a hátrányából, Demme átadását követően Ibrahim Maza lőtt remekül a jobb alsó sarokba, 1-2! A hosszabbítással együtt hátralévő bő 20 percben pedig már csak a Paderbornnak volt egy lehetősége, így vereséggel kezdte az új idényt a Hertha.

A mérkőzésen Dárdai Palkó 55 percet kapott kezdőként, míg Márton a 35. percben állt be csereként a sérülést szenvedő Kempf helyére.

Hertha – Paderborn 1-2 (0-1)
Helyszín: Olimpiai Stadion (Berlin), Vezette: W. Haslberger
Gólszerzők: I. Maza (72.) ill. F. Götze (42.), F. Bilbija (48.)

Az 1. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Köln – Hamburg 1-2

Szombat:
Hannover 96 – Regensburg 2-0
Hertha – Paderborn 1-2
Karlsruhe – Nürnberg 3-2
Magdeburg – Elversberg 0-0
20:30 Schalke – Braunschweig (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
13:30 Darmstadt – Düsseldorf
13:30 Fürth – Münster
13:30 Ulm – Kaiserslautern

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore