Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris új megkeresést kapott a River Plate távozó edzője – sajtóhír

A River Plate-től való távozása után új lehetőséget kapott a fiatal edző egy másik argentin csapattól…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Rosário Central a River Plate-től frissen távozó Martín Demichelis szerette volna kinevezni új edzőjének, miután Miguel Ángel Russo lemondott a pozíciójáról, a fiatal edző azonban visszautasította a megkeresést, mivel elsősorban Európában szeretne munkát vállalni.

A 43 éves pályakezdő tréner Marcelo Gallado távozása után 2022 novemberében vette át a “milliomosok” irányítását, és rögtön az első kiírásban bajnokok lettek. Azóta viszont két Copa de la Liga Profesionalban sem voltak versenyben a végsőkig, az aktuális felvonásban pedig hullámvölgybe kerültek. A River a jó kezdés után a legutóbbi három meccsén nyeretlen maradt, miután váratlan vereséget szenvedett a Deportivo Riestrától és a Godoy Cruztól, valamint döntetlent játszott a Lanús ellen. Ezzel a hét forduló alatt szerzett tíz ponttal csak tizedik a 28 csapatos argentin élvonalban. A közelmúltbeli hullámvölgy miatt az argentin sajtóban megkérdőjeleződött a vezetőedző pozíciója, és a vezetőség is elérkezettnek látta az időt a váltásra.

Demichelis korábban a Bayern München korosztályos csapatait irányította, két szezont töltött a bajorok U19-es, egyet pedig a tartalékcsapatánál.

Az újságíró úgy értesült, hogy a legutóbb a brazil Internacionalt vezető Eduardo Coudet szintén jelölt volt a pozícióra, de ő sem vállalta a feladatot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!