Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Villarrealtól igazolt középhátvédet a Fulham! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Fulham együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Villarreal védőjét, Jorge Cuencát.

(Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images)

Középhátvéddel erősítette meg a keretét a Fulham gárdája, amely a szombat esti órákban bejelentette Jorge Cuenca érkezését. A 24 éves játékost a Villarrealtól szerezte meg a londoni klub, de a felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolás díját. Az biztos, hogy a Villarreal számára ez volt az utolsó lehetőség, hogy még egy jelentősebb összeget kapjanak a játékosért, akinek már csak egy év volt hátra a szerződéséből.

Jorge Cuencát 2020 nyarán szerezte meg a Barcelona utánpótlásából a Villarreal 2,5 millió euró ellenében. Az ezt követő két szezonban kölcsönadták őt, a védő egy-egy évet eltöltött az Almería és a Getafe csapatánál. Ezt követően az elmúlt két idényben fokozatosan egyre nagyobb szerep hárult Cuencára a “sárga tengeralattjáró” védelmében, így teljesítményével több csapat figyelmét is felhívta magára.

Cuenca összességében 60 alkalommal öltötte magára a Villarreal mezét, amelynek színeiben 3 gólig és 1 gólpasszig jutott. Új csapatánál 4+1 éves szerződést írt alá, fő feladata pedig a Chelseahez távozó Tosin Adarabioyo pótlása lesz.