Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: a szaúdi ligába igazolt az AC Milan korábbi középpályása! – hivatalos

A szaúdi labdarúgó-bajnokságban (Saudi Pro League) szereplő Al-Shabab hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették a többszörös olasz válogatott középpályást, Giacomo Bonaventurát…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Az Al-Shabab színeiben folytatja pályafutását a rutinos olasz középpályás, Giacomo Bonaventura. A szaúdi klub ingyen szerezte meg a játékjogát, mivel szerződése lejárt a Fiorentinával. Bonaventura egyébként 1+1 évre szóló megállapodást kötött új csapatával.

Giacomo Bonaventura a 2008/2009-es idényben debütált az Atalanta színeiben a Serie A-ban, a bergamói gárda meghatározó játékos azonban a Serie B-ben lett a 2010/2011-es szezonban. Az AC Milan 2014 nyarán 5,3 millió euró ellenében igazolta le, ahol szintén alapembernek számított, viszont a komoly gondok nem kerülték el. A 2016/2017-es kiírás folyamán izomrost szakadást szenvedett, a 2018/2019-es idényben pedig térd műtéten esett át. A milánói együttest hat évet követően hagyta el és írt alá a Fiorentinához, ahol tehát négy szezont húzott le. A sérülések elkerülték a firenzei gárdában, ahol összességében kihagyhatatlannak számított a kezdőből. Ebben a három csapatban összesen 380 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, ezeken 64 találatot és 56 gólpasszt jegyzett. Az AC Milan tagjaként kétszer játszott Olasz Kupa-döntőt, a Fiorentinával szintén bejutott egyszer a fináléba, míg kétszer a Konferencialiga döntőjébe, a győzelem végül egyszer sem jött össze. Az olasz válogatottban 2013 májusában mutatkozott be, a címeres mezt 18-szor húzhatta fel magára, melyek során 1 gólig jutott.