Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Xavi Simons a következő szezont is az RB Leipzignél tölti! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a 2024/2025-ös szezonban is a csapatnál fog szerepelni kölcsönben Xavi Simons.

(Photo by Koji Watanabe/Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagy eséllyel a 2024/2025-ös idényben is az RB Leipzignél fog kölcsönben játszani Xavi Simons. A holland játékos előző szezonja kiválóan sikerült a lipcsei alakulatnál, amit követően több sztárcsapat, köztük a Bayern München is komolyan érdeklődött Simons iránt. A 21 éves futballista azonban úgy döntött, hogy inkább eltölt egy újabb szezont a Leipzignél, és ezt követően már minden bizonnyal véglegesen távozhat majd klubjától, a Paris Saint-Germaintől.

Xavi Simonst 2023 nyarán 4 millió euró ellenében igazolta le a PSV-től a Paris Saint-Germain gárdája, majd ezt követően rögtön kölcsön is adták őt Németországba. A holland válogatottal az Európa-bajnokságon elődöntőig jutó játékos első Bundesliga szezonjában 43 mérkőzésen 10 gólig és 15 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti a PSG-hez, piaci értékét pedig 80 millió euróra teszi a transfermarkt.