Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rutinos svájci válogatott védővel erősített a Real Betis! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis hivatalos közleményében tudatta, hogy szerződtették a rutinos svájci válogatott védőt, Ricardo Rodriguezt…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A Real Betis színeiben folytatja pályafutását a 31 esztendős tapasztalt svájci válogatott hátvéd, Ricardo Rodriguez. A sevillai klub 2026 nyaráig szóló szerződést kötött vele, míg a játékjogát ingyen szerezte meg, mivel Rodriguez kontraktusa lejárt a Torinóval. A hírek szerint a fizetése éves szinten 1,2 millió euró lesz. 

Ricardo Rodriguez a Wolfsburg játékosaként lett ismert, a német együttesben 2012-2017-ig futballozott, társaival nyertek Német Kupát és Szuperkupát, valamint a bajnokságon belül ezüstérmet szereztek. A Wolfsburgban összesen 184 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 22 találatot és 28 gólpasszt jegyzett. Innen 2017 nyarán az AC Milanhoz igazolt, a milánói gárda évekig alapemberként számított rá, aztán idővel a kispadra került. A 2019/2020-as idény második felét a PSV Eindhovennél töltötte kölcsönben, majd nyáron végleg elhagyta az AC Milant. A Torino 1,5 millió euró ellenében szerezte meg a játékjogát, Marco Giampolo bizalmát egyértelműen élvezte, azonban Davide Nicola érkezésével a háttérbe szorult. Ivan Juricnál viszont nem csupán kulcsfigurának számított, hanem idővel csapatkapitány lett. A Torino színeiben 129 találkozón kapott lehetőséget összesen. A svájci válogatottban 2011 októberében debütált, gyakorlatilag azóta nélkülözhetetlen tagnak számít, eddig 120-szor húzhatta fel magára a címeres mezt, részt vett három világbajnokságon (2014, 2018, 2022) és három Európa-bajnokságon (2016, 2021, 2024).