Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hét és fél év után távozott az Atalanta meghatározó alakja! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy távozott a csapat elmúlt éveinek egyik meghatározó alakja, Hans Hateboer.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Az Atalanta gárdája a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy távozott a csapattól Hans Hateboer. A védelemben és a középpályán is bevethető játékost még 2017 januárjában 1,04 millió euróért szerződtette a bergamói együttes, Hateboer pedig ezt az összeget többszörösen is meghálálta a klubnak. A 30 éves játékos Franciaországban folytatja a pályafutását, a Stade Rennais csapatában. A francia klub a transfermarkt adatai szerint 2 millió eurót fizetett a transzferért, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 1 millió euróval emelkedhet.

Hateboer az elmúlt hét és fél évben összesen 245 mérkőzésen lépett pályára az Atalanta színeiben, amelyeken 12 gólig és 21 gólpasszig jutott. A legnagyobb sikere a klubbal az előző szezonban elhódított Európa-liga trófea, ezen kívül pedig játszott a csapattal Olasz Kupa finálét, illetve a Bajnokok Ligájában is eljutottak a legjobb 8-ig.

A Stade Rennais csapata az elmúlt időszakban előszeretettel erősít a Serie A-ból, hiszen Hateboer mellett Leo Ostigardot is az olasz élvonalból hozták el.