Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Ajax korábbi középpályásával erősített az Udinese! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Udinese hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy szerződtették a Royal Antwerp holland középpályását, Jurgen Ekkelenkampot…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az Udinese színeiben folytatja pályafutását a 24 esztendős többszörös holland utánpótlás válogatott középpályás, Jurgen Ekkelenkamp. Az olasz együttes 2029 nyaráig szóló szerződést kötött vele, illetve a hírek szerint 6 millió eurót fizetett érte a Royal Antwerp csapatának. 

Jurgen Ekkelenkamp a 2017/2018-as szezonban mutatkozott be az Ajax legjobbjai között a bajnokságban. Az amszterdami gárda felnőtt csapatában nem igazán tudott meghatározó játékosá válni, 2021 nyarán elhagyta nevelőegyesületét és aláírt a Hertha BSC-hez. A berlini alakulat 3 millió eurót fizetett érte, ott se igazán számított alapembernek, de összességében rendszeres lehetőséget kapott. Egy szezont követően azonban távozott, 2022 nyarán a Royal Antwerp csapott le rá. A belga csapatban már egyértelműen kulcsfigurának számított, két szezon alatt 92 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 11 tálalatot és 11 gólpasszt jegyzett. Társaival bajnoki címet és Belga Kupát nyert. Nem mellesleg Ekkelenkamp végigjárta a ranglétrát a holland korosztályos válogatottaknál.