Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiderült, vinné-e a török csapat a Juventus játékosát

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus a minap megnevezte azokat a játékosait, akiktől meg szeretne válni a nyári átigazolási időszak hátralévő részében…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A török Besiktas alelnöke, Hüseyin Yücel a Corriere dello Sportnak nyilatkozva erősítette meg, hogy az isztambuli együttes érdeklődött a Juventus létszámfeletti játékosa, Federico Chiesa megszerzéséről, de az üzlet anyagi vonzata miatt már nem gondolkodnak a megszerzésében:

“Nagyjából tíz napja beszélünk a leigazolásáról, de nem történt előrelépés. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a játékos fizetési igénye nagyjából 9 millió euró, ezen felül a Juventus is legalább 15 millió eurót kérne érte. A magas elvárások miatt nálunk nem kerülhet szóba a leigazolása, hiszen a klub érdekei fontosabbak, mint a játékosok neve. Legalább hét klub van a nyomában, biztosan meg fogja találni az új csapatát.”

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.