Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus megállapodott a Fiorentina szélsőjének megszerzéséről – sajtóhír

Olasz sajtóhírek szerint a Fiorentina játékosa a Juventusban készül folytatni pályafutását…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus és a Fiorentina megállapodott a “violák” szélsője, Nicolás González klubváltásáról, akinek szolgálataiért a torinóiak 30 millió eurót fognak fizetni.

A 26 esztendős szélső támadó hazájában az egykor Diego Maradonát is felfedező Argentinos Juniors csapatában nevelkedett. González két év alatt 44 meccsen 11 gólt lőtt a Bicho színeiben, majd 2018-ban a VfB Stuttgart szerződtette. A “svábok” soraiban három idény alatt 79 mérkőzésen 23 találatot szerzett, melyet követően mostani állomáshelyére került.

González az elmúlt három szezonban 125 tétmérkőzésen 38 gólt és 19 gólpasszt jegyzett a “violáknál”, az elmúlt két évben két nemzetközi kupadöntőt játszó együttes húzóemberének számított, azonban a személyes előrelépése érdekében készen áll új csapathoz kerülni.

González 2019 óta 39 mérkőzésen ötször volt eredményes az argentin válogatottban, ahol rendszeres kiegészítő embernek számít. A 2022-es vb-győztes csapatnak sérülése miatt nem lehetett tagja, de két Copa Américát nyert az Albicelestével.

A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy a Fiorentina csak akkor fog rábólintani az üzletre, ha megállapodtak González pótlásáról. Az argentin helyére a Genoa izlandi légiósát, Albert Gudmundssont szemelték ki, akinek szerződtetéséről azonban egyelőre nem született egyezség.