Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a válogatottságtól Daley Blind – HIVATALOS

A holland labdarúgó-válogatott hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy visszavonul a nemzetközi futballtól játékosuk, Daley Blind.

(Photo by Inaki Esnaola/Getty Images)

A Girona holland védője, Daley Blind megerősítette, hogy visszavonul a nemzetközi futballtól. A 34 éves játékos 108 válogatottságot szerzett Hollandia színeiben, amivel az ötödik legtöbbet játszó játékosa lett országának.

A közösségi médiában közzétett bejegyzésében Blind úgy fogalmazott, hogy karrierje „legnagyobb teljesítménye” volt az, hogy Hollandiát képviselhette, és hozzátette, hogy a Ronald Koeman vezetőedzővel folytatott megbeszélést követően döntött úgy, hogy visszavonul a nemzetközi szerepléstől.

„11 éven keresztül mindent megtettem, hogy továbbra is viselhessem azt a gyönyörű narancssárga mezt”

– írta Blind. „Annyi mindent hozott nekem, annyi szép pillanatot. Nagy becsben tartom őket.

„Egy új, tehetséges generáció van kibontakozóban, és a szövetségi edzővel folytatott jó beszélgetés után itt az ideje, hogy teljes mértékben a klubomra és a családomra koncentráljak”.”

Blind utolsó nemzetközi meccse Románia ellen volt a nyári Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, amikor csereként lépett pályára, és egyben ez volt az egyetlen szereplése is a tornán. Ez volt Blind negyedik nagy nemzetközi tornája. Korábban a 2014-es világbajnokságon csillogott Hollandia színeiben, és miután a nemzet lemaradt a 2016-os Eb-ről és a 2018-as világbajnokságról, a 2020-as Eb-n és a 2022-es vb-n már ott volt.

Klubkarrierje során két alkalommal szerepelt az Ajaxnál, emellett a Manchester Unitednél, a Bayern Münchennél és jelenlegi klubjánál, a Gironánál is megfordult.

2019 decemberében Blindnél szívizomgyulladást diagnosztizáltak, miután szédült és rosszul lett az Ajax Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén ugyanabban a hónapban. Beültethető kardioverter-defibrillátort (ICD) kapott, egy olyan eszközt, amely figyeli és korrigálja a szívritmust. Nyolc hónappal később Blind összeesett az Ajax 2020-as szezon előtti barátságos mérkőzésén, amikor az eset megismétlődött, ami további orvosi vizsgálatokhoz és kórházi tartózkodáshoz vezetett, de azt a tanácsot kapta, hogy a játékos pályafutása folytatódhat.