Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bontott Xherdan Shaqirivel a Chicago Fire – HIVATALOS

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy szerződést bontott svájci válogatott játékosával, Xherdan Shaqirivel.

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

A Chicago Fire hivatalos közleményben erősítette meg, hogy közös megegyezéssel felbontották játékosuk, Xherdan Shaqiri szerződését.

A 32 éves svájci válogatott játékos 2022 februárjában csatlakozott a Fire-hez a francia Olympique Lyon csapatától, mint franchise játékos. A chicagói szerződése a 2024-es szezon végén járt volna le.

„A Xherdannal folytatott megbeszélések után közösen megállapodtunk abban, hogy a különválás mindkét fél érdeke”

– mondta Georg Heitz, a Fire sportigazgatója.

„Köszönjük neki mindazt, amit hozzáadott a klubunkhoz, és sok sikert kívánunk neki pályafutása következő fejezetében.”

Nem sokkal azután, hogy csatlakozott a Fire-hez, az MLS Játékosok Szövetsége bejelentette, hogy Shaqiri a liga legmagasabb garantált fizetését kapta 8,15 millió dollárral és a legmagasabb alapfizetést 7,35 millióval a 2022-es szezonra. A 2024-es szezonra azonban már Lionel Messi, Lorenzo Insigne és Sergio Busquets mögött volt ebben a tekintetben.

Shaqiri 75 alkalommal lépett pályára a Fire színeiben minden sorozatot figyelembe véve, amelyeken 16 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A svájcit a 2024-es kampány előtt Fire csapatkapitánynak nevezték ki.

„Úgy gondolom, hogy ez a megfelelő idő számomra, hogy új lehetőségeket fedezzek fel a karrieremben”

– tette hozzá Shaqiri.

„Szeretném megköszönni a klubnak és a szurkolóknak a Chicagóban töltött időm alatt nyújtott támogatásukat. A Fire-nek csak sikert kívánok a továbbiakban”.

Shaqiri kétszer szerepelt Svájc színeiben az Európa-bajnokságon, és a Skócia elleni csoportmérkőzésen szerzett góljával ő lett az első MLS-játékos, aki gólt szerzett a tornán. Miután a svájci válogatott a nyolcaddöntőben kiesett az Eb-ről, Shaqiri bejelentette, hogy visszavonul a nemzetközi futballtól.