Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Budapest Honvéd megnevezte új vezetőit – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a csütörtöki naptól új tulajdonos vette át a Budapest Honvéd irányítását…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján tudatta, hogy Séllei Árpád az új ügyvezető, míg Fórizs Sándor sportigazgatóként segíti a klub további működését.

Az új tulajdonos érkezésével a klub vezetése is változott: távozik Kun Gergely és Séllei Árpád a Honvéd FC Kft. új ügyvezetője. Séllei közel két évtizede, 18 éve dolgozik a magyar futballban, a Haladásnak korábban tulajdonosa és ügyvezetője is volt, a szombathelyi klubtól 2024 januárjában távozott.

“Tudom, hogy a Honvéd és a Haladás szurkolói jó viszonyt ápolnak egymással, így talán mondhatom, hogy testvérklubtól érkezem Kispestre. Tisztában vagyok azzal, hogy egy patinás klubhoz, az egyik legsikeresebb magyar csapathoz érkeztem, amelynek itthon és külföldön rengeteg drukkere van, a korábbi eredmények és a szurkolói bázis pedig okán pedig érthetően nagyok az elvárások. Nehéz helyzetben vesszük át a Budapest Honvédot, de ennél fontosabb, hogy komoly céljaink vannak, szeretnénk sikereket elérni, a férfi és a női szakággal egyaránt. Közben pedig továbbra is kiemelt figyelmet szentelünk a saját utánpótlásunknak, hiszen a Magyar Futball Akadémia egy másfél évtizede jól működő műhely. Fontos, hogy gazdaságilag is stabil klubot építsünk, ehhez megvan a biztos tulajdonosi hátterünk, illetve a futballban szerzett tapasztalatunk is. Tudjuk, hogy a szurkolók sokkal jobb Honvédot szeretnének látni, higgyék el, a mi célunk ugyanez, és bár tisztában vagyunk a vele, hogy a sportban időből van a legkevesebb, de szeretnénk, ha bizalommal és türelemmel lennének felénk” – nyilatkozta az ügyvezető.

Eközben a sportigazgatóként csatlakozó Fórizs 2021-ben már dolgozott együtt Sélleivel Szombathelyen, míg korábban öt éven keresztül a DVTK női csapatát vezette, amely az első osztályban három bajnoki bronzérmet és két Magyar Kupa-ezüstöt szerzett.

“Vannak terveink, fokozatosan kell építkeznünk és egyre jobbá válnunk. A mostani idényben az legfontosabb célunk, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az előző szezon kilencedik helye, három éven belül pedig vissza szeretnénk juttatni a Honvédot az első osztályba. Csertői Auréllal nem egyeztek a szakmai elképzeléseink és nagyon korrektül megegyeztünk az elválásról, köszönjük neki az eddigi munkáját. A jövőben szeretnék egy sokat futó, harcias csapatot látni, ahol a mérkőzés után minden játékos úgy jön le a pályáról, hogy mindent megtett a győzelemért, még akkor is, ha ez esetleg nem mindig sikerül. A kemény munkában hiszek, ez ad lehetőséget arra, hogy a csapat sikeresen szerepelhessen” – tette hozzá Fórizs.

Az egymást követő második idényét az NB II-ben kezdő Honvéd az első három forduló alatt négy pontot szerzett a másodosztály új idényében.