Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a hajrában bedarálta ellenfelét a PSG a szezonnyitó mérkőzésen – videóval

Pénteken este a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) is elrajtolt, a szezont a Loic Negót is foglalkoztató Le Havre, és a címvédő PSG mérkőzése nyitotta.

(Photo by Christian Hofer – PSG/PSG via Getty Images)

Az új szezon első góljára nem kellett sokat várni, ugyanis már a 3. percben vezetést szerzett a PSG, Goncalo Ramos passzát követően Lee Kang-In remekül tekert ballal a kapu jobb oldalába, 0-1! A 24. percben a sérülést szenvedő Goncalo Ramos helyére beálló Kolo Muani duplázhatta volna meg a párizsiak előnyét, azonban a támadó fejese csak a felső lécet találta el. Az első játékrészben még két további PSG lehetőség alakult ki, azonban sem Asensio, sem Mbaye nem tudott túljárni Desmas kapus eszén.

A második játékrész elején pedig sikerült kiegyenlítenie a mérkőzés állását a Le Havre együttesének. A 48. percben Christopher Operi szabadrúgását követően Gautier Lloris lőtt Donnarumma mellett a kapuba, 1-1! A 61. percben Lee Kang-In duplázhatott volna, és szerezhetett volna újra előnyt csapatának, de ezúttal csak a kapufát találta el. Egyetlen perccel később Marco Asensio is betalálhatott volna, viszont Desmas hárította a lövését. A hajrában végül sikerült megnyernie a mérkőzést a párizsiaknak, sőt, hármat is gurítottak Luis Enrique fiai. A 85. percben az újdonsült igazolás, Joao Neves átadását követően Ousmane Dembélé vette be a hazaiak kapuját fejjel, 1-2! A fiatal portugál középpályás, Joao Neves újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Bradley Barcolának, aki egy remek szlalom után kiválóan lőtte ki a bal alsót, 1-3! A végeredményt pedig Randal Kolo Muani állította be büntetőből a 90. percben, 1-4! A PSG tehát egy küzdelmes mérkőzésen, de megnyerte a 2024/25-ös idény első találkozóját.

Le Havre – PSG 1-4 (0-1)
Helyszín: Stade Océane (Le Havre), Vezette: W. Delajod
Gólszerzők: G. Lloris (48.) ill. Lee Kang-In (3.), O. Dembélé (85.), B. Barcola (86.), Kolo Muani (90.)
Sárga lap: Youte (15.), Joujou (48.),, G. Lloris (88.) ill.
Kiállítás:  – ill.

Le Havre: Desmas – Nego, Lloris, Youte, Operi – Kuzyaev, Kechta, Ndiaye – Casimir (Grandsir 75.), Touré, Joujou (Ngoura 76.). Vezetőedző: Didier Digard

PSG: Donnarumma – Hakimi, Pacho, Beraldo, Zague (Marquinhos 71.) – Zaire-Emery, Vitinha, Lee Kang-In (Dembélé 71.) – Asensio (Barcola 71.), Ramos (Kolo Muani 20.), Mbaye (J. Neves 46.). Vezetőedző: Luis Enrique

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 1. forduló eddigi eredménye és további mérkőzései:
Péntek:
Le Havre – PSG 1-4

Szombat:
17:00 Brest – Marseille
19:00 Reims – Lille
21:00 Monaco – St. Étienne

Vasárnap:
15:00 Auxerre – Nice
17:00 Angers – Lens
17:00 Montpellier – Strasbourg
17:00 Toulouse – Nantes
20:45 Rennes – Lyon

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore