Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nagyon sima győzelmet aratott a Manchester City a Chelsea felett – videóval

Vasárnap folytatódott az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1. fordulója, rögtön egy nagy rangadóval, a Chelsea és a Manchester City találkozójával. 

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A játék képét tekintve kiegyenlített volt az első félidő, azonban a City sokkal minőségibb helyzeteket tudott kialakítani. Az első nagy ziccerből, a 18. percben meg is szerezte a vezetést Guardiola gárdája: Bernardo Silva passzát lőtte a kapu közepébe védhetetlenül, amit először nem akartak megadni, de végül a játékvezető a VAR segítségével szabályosnak látta a találatot, nem előzte meg les. A következő percek a Chelsea-ről szóltak inkább, de mind Palmer, mind Nkunku pontatlan volt. A 37. percben Doku lövése tartott a léc alá tartott, de Sanchez remek mozdulattal védeni tudott. A hazaiak legveszélyesebb megmozdulása a 39. percben érkezett, amikor Enzo Fernandez  futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolt. A 45. percben ráadásul Jackson is betalált, de a gólt les miatt érvénytelenítették. Végül újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidő egy hatalmas City-helyzettel indult, amikor az 52. percben Haaland vette át jól a kapu előtt a felé érkező pontos passzt és egy hatalmas bombát eresztett meg a kapu bal oldalába, Sanchez azonban gyönyörű mozdulattal védeni tudott. A játék képe hasonló volt az elsőhöz, mindkét csapat próbált támadni, azonban a City sokkal többet birtokolta a labdát. A 61. percben Jackson puskázott el hatalmas helyzetet, amikorközvetlen közelről lőhetett kapura, egyenesen a közepe felé, azonban Ederson remekül reagált, így védeni tudott. A 66. percben Lewis ugyan betalált a hálóba, de Anthony Taylor szabálytalanságot látott a gól előtt, így nem adta meg. A 77. percben úgy tűnt, hogy Kovacic kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de a játékvezető szerint ez nem így történt, és nem adott tizenegyest. A 84. percben azonban a horvát játékos máshol tűnt ki, mivel megszerezte csapata második találatát is, amikor egy hatalmas bombát lőtt a tizenhatoson kívülről a kapu bal oldalába. A végén még volt egy-két erőtlen próbálkozása a Chelsea-nek, de egyik sem járt közel a gólhoz, így elmaradt a szépítés.

Chelsea – Manchester City 0-2 (0-1)
Helyszín: Stamford Bridge  (London) Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: – ill. Haaland (18.), Kovacic (84.)
Sárga lap: Caicedo (89.) ill. Haaland (66.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Sanchez, Cucurella (Veiga, 80.), Colwill, Fofana, Gusto, Lavia (Dewsbury-Hall, 67.), Caiceido, Enzo Fernandez, Palmer, Nkunku (Neto, 58.), Jackson (Guiu, 67.). Menedzser: Enzo Maresca

Manchester City: Ederson, Lewis, Riben Dias, Akanji, Gvardiol, Kovacic, Bernardo Silva, De Bruyne, Savinho (Foden, 46.), Doku, Haaland. Menedzser: Pep Guardiola

Az 1. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Manchester United – Fulham 1-0

Szombat:
Ipswich Town – Liverpool 0-2
Arsenal – Wolverhampton 2-0
Everton – Brighton 0-3
Newcastle United – Southampton 1-0
Nottingham Forest – Bournemouth 1-1
West Ham United – Aston Villa 1-2

Vasárnap:
Brentford – Crystal Palace 2-1
Chelsea – Manchester City 0-2

Hétfő:
21:00 Leicester City – Tottenham (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore