Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Conte vállalta a felelősséget a Napoli súlyos veresége után

Az olasz bajnokság (Serie A) nyitófordulójának eddigi legnagyobb meglepetéseként a Napoli 3-0-ra kikapott a Hellas Veronától…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A két idénnyel ezelőtti olasz bajnok Napoli irányítását a nyáron átvevő Antonio Conte súlyos, 3-0-s vereséggel debütált a délolasz gárda kispadján, amely az első félidei biztató játék ellenére a másodikban simán kikapott a Hellas Veronától.

A rutinos olasz szakember vállalta a felelősséget csapata összeomlását követően: “Az első félidőben csak egy csapat volt a pályán, semmi esélye nem volt a Veronának. Aztán egyre több teret engedtünk nekik, és egyszerűen elolvadtunk, mint hó a napon. Bocsánatot kell kérnünk a Napoli szurkolóitól, akik mindig nagy szenvedéllyel követnek bennünket. Én vagyok az edző, szóval úgy helyes, ha teljes felelősséget vállalok ezért a mérkőzésért. Ezúton szeretnék alázatosan elnézést kérni, mert a második félidei játékunk elfogadhatatlan volt.”

“Nagy lelkesedéssel és vágyakozással érkeztem Nápolyba, hogy segítsek a csapatnak, de egyelőre komoly problémákkal küzdünk. Bízom benne, hogy a következő hetekben még bejelenthetünk egy, kettő, három vagy négy új játékost, amennyit a klub szeretne. Szembe kell néznünk a problémákkal” – tette hozzá a remélt erősítéseket illetően.

A Napoli a nyári átigazolási időszakban eddig Alessandro Buongiorno, Rafa Marín és Leonardo Spinazzola szerződtetését jelentette be, hamarosan pedig David Neres is csatlakozhat az együtteshez.

Az 55 éves tréner edzői pályafutása során először kezdett vereséggel egy Serie A-szezont a korábbi öt győzelem és egy döntetlen után.