Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben aratott kiütéses győzelmet az Atalanta – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 1. fordulójának vasárnapi játéknapján lépett pályára az Atalanta és aratott sima sikert a Lecce otthonában.

(Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)

Az Atalanta a hétközi, Real Madrid ellen elveszített UEFA Szuperkupa vereséget igyekezett javítani, ami össze is jött. Az első játékrészben csak a bergamóiaknak volt komoly lehetősége a gólszerzésre, amiből kettőt sikerült is kihasználniuk. A 35. percben Zappacosta tekerte középre a labdát, amit Retegui fejelt kapura, de Falcone hárítani tudta, a kipattanóra viszont Marco Brescianini reagált a leggyorsabban és lőtt kapásból a kapuba, 0-1! A 45. percben pedig jött az újabb Atalanta gól, ezúttal Ruggeritől érkezett középre a labda, ami ismét Mateo Reteguit találta meg, az olasz csatár pedig erőből a kapu bal oldalába fejelt, 0-2! A szünetre így magabiztos előnnyel mehettek Gasperiniék.

A második játékrészben sem állt le az Atalanta és kiváló játékkal újabb gólokat szereztek. Az 57. percben Retegui tudott duplázni, egy jogosan megítélt büntetőt váltott gólra a 25 éves csatár, 0-3! A 66. percben Brescianini is meglőtte a második gólját, Pasalic remek kiugratását követően ziccerig vezette a labdát, majd higgadtan lőtt a kapuba, 0-4! A hátralévő több mint félórában az Atalanta értelemszerűen nem erőltette komolyabban a támadójátékot, a Lecce pedig nagyon gyengén játszott, így a bergamóiak egy nagyon sima győzelemmel nyitották meg az új idényt.

Lecce – Atalanta 0-4 (0-2)
Helyszín: Stadio Via del Mare (Lecce), Vezette: D. Massa
Gólszerzők:ill. M. Brescianini (35.), M. Retegui (45., 57. – büntetőből)
Sárga lap:ill. De Roon (61.), Ederson (80.)
Kiállítás:ill.

Lecce: Falcone – Gendrey, Gaspar, Baschirotto, Gallo – Ramadani (Marchwinski 76.), Pierret (Banda 46.) – Tete Morente (Coulibaly 46.), Rafia (Berisha 84.), Dorgu – Krstovic (Pierotti 69.). Vezetőedző: Luca Gotti

Atalanta: Musso – Djimsiti, Hien, De Roon – Zappacosta (Godfrey), Ederson, Pasalic (Sulemana 90.), Ruggeri – Brescianini (Palestra 90.), De Ketelaere (Bakker 69.), Retegui (Cassa83.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az 1. forduló eddigi eredményei és további mérkőzése:
Szombat:
Genoa – Inter 2-2
Parma – Fiorentina 1-1
AC Milan – Fiorentina 2-2
Empoli – Monza 0-0

Vasárnap:
Bologna – Udinese 1-1
Verona – Napoli 3-0
Cagliari – AS Roma 0-0
Lazio – Venezia 3-1

Hétfő:
Lecce – Atalanta 0-4
20:45 Juventus – Como (Tv: Aréna 4)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore