Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: olasz válogatott védővel erősíti tovább keretét az Atalanta! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas Fabrizio Romano értesülései alapján az Atalanta színeiben folytatja karrierjét a Torino olasz válogatott védője, Raoul Bellanova…

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint a Torino és az Atalanta mindenben megegyeztek egymással Raoul Bellanova kapcsán. Az olasz válogatott hátvéd 20 millió euró ellenében + további kiegészítők ellenében érkezik a bergamói együtteshez. Az Atalanta egyébként már a személyes feltételekben is megállapodott Bellanovával, aki a 2019/2020-as idény második felében már kölcsönben megfordult a csapatnál, de akkor 1 bajnoki találkozón jutott szóhoz. 

Raoul Bellanova pályafutása a 2020/2021-es szezontól kezdve indult be igazán, ekkor a Serie B-s Pescaránál játszott kölcsönben, ahol kétségtelenül meghatározó játékosnak számított. Ezt követően már az élvonalban szereplő Cagliarihoz került, itt szintén rendszeres lehetőséget kapott. A szardíniai gárda 2022 nyarán végleg megszerezte Bellanova játékjogát a Bordeaux-tól, majd az Inter kölcsönvette a 2022/2023-as idényre. A milánói együttesben többnyire csereként jutott szóhoz, a kiírás után a Torino viszont lecsapott rá, a Cagliaritól 7 millió euró ellenében szerezték meg. A nagy múltú csapatban az előző szezonban 37 bajnoki találkozón 1 találatot és 7 gólpasszt jegyzett. Az olasz válogatottban 2024 márciusában debütált, Spalletti behívta az Eb-keretbe, lehetőséget végül nem kapott. A címeres mezt eddig 2-szer húzhatta fel magára.