Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: vereséget szenvedett a Galatasaray, idegenben nyert a Salzburg

Szerdán este négy Bajnokok Ligája selejtező playoff párharcainak első mérkőzéseit rendezték meg…

(Photo by Piero Cruciatti/Anadolu via Getty Images)

A Dinamo Kijev és a Salzburg egy nagyon kiegyenlített mérkőzést játszott egymással, már ami a helyzetek számát és a mezőnyjátékot illeti, a gólokban ugyanis az osztrákok jobban jeleskedtek. Még az első félidő derekén Nene szerzett vezetést a vendégeknek, majd ezt a második játékrész elején Kjaerdaard toldotta meg kettőre büntetőből. A Salzburg így magabiztos előnnyel vághat neki a visszavágónak.

Dinamo Kijev – Salzburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. D. Nene (29.), M. Kjaergaard (50. – büntetőből)

A Malmö és a Sparta Praha találkozója is kiegyenlített volt, azonban itt is a vendégek tudtak hatékonyabbak lenni, habár ehhez kellett a svédek védelme is. A vezetést Stryger Larsen öngóljával szerezték meg a csehek, majd Rynes a rendes játékidő vége előtt kettőre növelte csapata előnyét a párharcban.

Malmö – Sparta Praha 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Stryger Larsen (31. – öngól), M. Rynes (89.)

A Ferencvárost kiejtő Midtjylland hiába volt jobb, mint a Slovan Bratislava nem sikerült előnyt szereznie a visszavágóra. A vezetést a második játékrész első negyedórájának a végén a szlovákok szerezték meg Blackman révén, majd a 79. minutumban Chiluyfa tudott egalizáni, így 1-1-es döntetlenről folytatják Pozsonyban a második mérkőzést a felek.

Midtjylland – Slovan Bratislava 1-1 (0-0)
Gólszerzők: E. Chiluyfa (79.) ill. C. Blackman (59.)

A Young Boys már nagyon korán vezetést szerzett a Galatasaray ellenében, sőt, Monteiro duplájával az első játékrészben már 2-0-ra is vezettek a svájciak. A törököknél csereként beálló Batshuayi azonban duplázni tudott 6 perc leforgása alatt, így visszajöttek a meccsbe és a párharcba is, azonban Bardakci összehozott egy büntetőt a hajrában, amit Ugrinic érvényesített, ennek következtében a Young Boys várhatja előnyről az isztambuli visszavágót.

Young Boys – Galatasaray 3-2 (2-0)
Gólszerzők: J. Monteiro (3., 45+4.), F. Ugrinic (86. – büntetőből) ill. Batshuayi (67., 72.)
Kiállítás: ill. Bardakci (84.)

Kedden játszották:
Bodo/Glimt – Crvena zvezda 2-1
Dinamo Zagreb – Qarabag 3-0
Lille – Slavia Praha 2-0