Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol csapat vinné a magyar válogatott játékosát – sajtóhír

A szigetországi sajtó szerint továbbra is napirenden szerepel a Németországban légióskodó magyar szélső klubváltása…

(Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

A Yorkshire Evening Post információi szerint az angol másodosztályban (Championship) szereplő Leeds United együttese fontolóra vette a Freiburg magyar légiósa, Sallai Roland szerződését.

A 27 esztendős szélső eddig hat szezont húzott le a német klubnál, amely színeiben eddig 161 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki. Sallai az előző idényben a bajnokságban három, az Európa-ligában négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és az idei Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak is az erősségei közé tartozott.

A német lapok korábban olasz és spanyol első osztályú csapatokkal hozták hírbe az 52-szeres válogatott szélsőt, azonban eddig semmi konkrétum nem történt az esetleges klubváltását illetően.

A hírt ízlelgető helyi források ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a Premier League-ből 2023-ban kieső, az azonnali visszajutásról lecsúszó Leeds részéről talán túlzottan is ambiciózus terv a hosszú évek óta a német élvonalban futballozó Sallai megszerzése, viszont a játékos szerződéséből csupán egy év van hátra, ami akár erősítheti az angol klub tárgyalási pozícióját.