Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, mikor térhet vissza a pályára Messi – sajtóhír

A Copa América döntőjében súlyos bokasérülést szenvedő argentin klasszis azóta is a rehabilitációját végzi…

(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Hernán Claus beszámolói szerint az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi továbbra is a rehabilitációját végzi azok után, hogy a bő egy hónappal ezelőtti Copa América-döntőben bokasérülést szenvedett.

Az argentin újságíró arról számolt be, hogy Messi az elmúlt hetekben könnyített külön tréningeket végzett, és jobbára a családjával töltötte az idejét. A következő napokban kezdi el fokozatosan az egyre intezívebb edzéseket és remélhetőleg a csapattársaival is hamarosan újra együtt edzhet.

A visszatérésének lehetséges időpontja az augusztus 31-i Chicago Fire elleni bajnoki lehet, de az Inter Miami nem szeretné siettetni a visszatérését, a klub inkább úgy számol, hogy valamikor szeptemberben számíthat ismét rá. Mindez azt jelenti, hogy az MLS alapszakaszának hajrájában, és a rájátszás küzdelmei során újra bevethető lehet.

Az Inter Miami az MLS aktuális szünetében ötpontos előnnyel vezeti az MLS keleti konferenciáját. A 37 éves argentin klasszis a sérülését megelőzően 12 mérkőzésen 12 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a 2024-es idény során.

A sérülése miatt Messi nem került be az argentin válogatott aktuális keretébe, így Lionel Scaloni szövetségi kifejezetten fiatalos csapatot hirdetett ki a szeptemberi vb-selejtezőkre.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!