Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl: hiába Böde Dániel zsenije a hajrában, a Paks csak döntetlenezni tudott a Mladá Boleslav ellen

A rájátszásához ért a Konferencialiga, így a Paks egyetlen párharcra van attól, hogy története során először nemzetközi kupa főtáblájára jusson. Ellenfele a cseh Mladá Boleslav, akivel fordulatos meccset játszott a magyar csapat, ám még semmi nem dőlt el a visszavágó előtt.

 

A játék képét tekintve jobban játszott a Mladá Boleslav az első félidőben, több helyzetük volt, és többet is birtokolták a labdát. A 7. percben azért a Paksnak is volt a ziccere, amikor Kovács beadásából kapus kezébe tekerte a labdát Haraszti. A 16. percben már hazai helyzet következett, ekkor Kostka keresztpassza Kusej cselezett az ötös bal sarka előtt, de Kinyik bokkolt. A 28. percben Kusej lépett ki Masek remek passzával, és a kapussal szemben állva 14 méterről a bal alsó mellé lőtt. A 31. percben Haraszti beadását Zimonyi középről, teljesen egyedül állva a léc fölé vágta, így odalett a vezetési lehetőség. A 41. percben Sakala nem sokkal fejelte a labdát a jobb alsó mellé, majd három perccel később Masek távoli lövése sem volt jó, így végül gól nélkül zárták a csapatok az első játékrészt.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, a csehek domináltak, de meddő fölényük volt. A 48. percben már Kinyik és Simon között vetődött be az ötösön Ladra, de nem érte el Masek emelését, így megúszta a Paks a védelmi hibát. Az 51. percben Metejovsky lőtt  a jobb felső fölé lő középről. A hazaik sok beadással operáltak, de ezek pontatlanok voltak. A 65. percben azonban egy szerencsétlen mozdulatból és egy öngóllal megszerezte a vezetést a Mladá Boleslav: a Sakala elől menteni próbáló Kinyik a jobb alsó sarokba lőtte a labdát öt méterről, Kusej jobb oldali beadása után. A 67. percben Papp passzát Tóth egy csel után jócskán a léc fölé vágta, majd egy beadás után Tóth esett el Masek mellett, ám a VAR szerint nem történt semmi, így büntetőt sem kapott a magyar csapat. A 77. percbe beállt Böde, ami mint kiderült, remek döntés volt, hiszen a 80. percben az ő góljával egyenlített ki a Paks: nagyjából 15 méterről, egy finom csel után a bal alsóba vágta Böde a labdát. Ezt követően nem kellett sokat várni a fordításra sem, hiszen a 85. percben érkezett a második magyar gól is: Böde passzát Papp a jobb alsóba lőtte közvetlen közelről a becsúszó Kostka fölött. Hét perc ráadás következett, aminek a hatodik percében 10 emberre fogyatkozott a Paks, amikor Lenzsér megkapta a második sárga lapját is. Ez nem jött jól a magyaroknak, mivel a szabálytalanság miatt kapott szabadrúgásból kiegyenlítettek a csehek a 97. percben: Ladra állt oda a labda mögé, és 18 méterről a bal felső sarokba lőtt védhetetlenül. Erre már nem tudott válaszolni a Paks, így döntetlennel várják a felek a visszavágót.

Mladá Boleslav – Paksi FC 2-2 (0-0)
Helyszín: Mladá Boleslav Városi Stadion (Mladá Boleslav) Vezette: Goga Kikacseisvili (georgiai)
Gólszerzők: Kinyik (65. – öngól), Ladra (90+7.) ill. Böde (80.), Papp (85.)
Sárga lap: – ill. Lenzsér (5.), Papp (39.), Windecker (64.)
Kiállítás: – ill. Lenzsér (90+6.)

Mladá Boleslav: Trmal, Fulnek, Kralik, Kral, Kostka, Matejovsky, Sakala, Kusej (Jawo, 83.), Marecek (Langhammer, 59.), Masek (Pulkrab, 83.), Ladra. Vezetőedző: David Holoubek

Paksi FC: Simon, Ötvös, Kinyik, Lenzsér, Kovács K. (Vas, 90+4.), Windecker, Vécsei (Balogh B., 78.), Papp, Osváth, Haraszti (Böde, 78.), Zimonyi (Tóth B., 46., Silye, 90+8.). Vezetőedző: Bognár György