Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konferencia Liga: hősiesen helytállt a Puskás Akadémia a Fiorentina otthonában

A játéknap legizgalmasabb mérkőzését produkálta a Puskás Akadémia a Konferencia Ligában, ahol a Fiorentina otthonában gurított hat gólt David de Gea kapujába…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Szinte az esélytelen nyugalmával várhatta a mérkőzést a Puskás Akadémia, miután az olasz ellenfelét mindenhol kihozták a párosítás toronymagas favoritjának, azonban a magyar csapat nem csak helytállt, hanem kifejezetten zavarba is hozta az olasz élvonalbeli klubot.

Az első félidő folyamán szinte már mesébe illően kezdődött a mérkőzés, Nagy Zsolt már a 9. percben büntetőt értékesíthetett, majd mindössze 3 perccel a vezető találat megszerzését követően Soisalo is betalált, így okozva eufóriát a vendég szektor számára, a hazai közönség legnagyobb meglepetésére.

A félidei sípszót megelőzően a hazaiak kezdtek magukhoz térni a sokkból, ezt pedig mi sem jelezte jobban, mint a 45+3. percben lőtt szépítő találat, Scottil megmozdulásának köszönhetően.

A második etapban feljebb tekerte a sebességet a Fiorentina, az olasz támadó gépezet pedig szépen lassan felőrölte a magyar védelmet, először Martinez-Quarta a 67. percben, majd Kean a 75. percben talált be, így megfordítva a mérkőzést.

A hajrában azonban jött a csattanó, a magyar csapat a 89. percben egyenlített ki, Golla találatának köszönhetően,  így kisebb csodát végrehajtva az olaszok vendégeként, mindent reményt életben tartva ahhoz, hogy a Puskás Akadémia hazai pályán kiharcolhassa a továbbjutást.

Fiorentina – Puskás Akadémia 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Scottil (45+3.) Martinez-Quarta (67.) Kean (75.) ill. Nagy (9.) Soisalo (12.) Golla (89.)
Kiállítás:ill.

Fiorentina: De Gea – Martínez Quarta, Pongracic, Ranieri – Kayode, Bianco, Mandragora, Parisi – Colpani , Beltrán, Sottil.

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceíras, W. Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Nissilä, Favorov, Plsek – Soisalo , Puljic, Nagy Zs.