Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Lyon otthonában könnyedén tudott nyerni az AS Monaco – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2. fordulójában Lyon – Monaco rangadót rendeztek, és a vendégek jó játékkal elvitték mind a három pontot.

(Photo by Franco Arland/Getty Images)

A Lyon egy nagyon gyenge mérkőzést hozott le, ugyanis mindössze két kapura irányuló lövésük volt, amiből egy találta el, de ezek közül egyik sem volt komoly lehetőség. A Monaco próbálkozott szép számmal, amiből sikerült is gólokat szerezniük. Az első játékrészben egyetlen komoly gólszerzési esélyük volt, Takumi Minamino viszont csak a kapufát találta telibe, így a szünetre 0-0-val mehettek a csapatok.

A második félidőben a vendégek támadójátéka volt csak értékelhető, a vezetést a 65. percben szerezték meg. A 19 éves csatár, Ben Seghir kapott a 16-oson belül egy labdát Akliouchetól, majd egy átvételt követően három ember között 13 méterről kilőtte a jobb alsót, 0-1! A második találatot a 80. percben szerezték meg a “hercegségiek”, Kassoum Ouattara átadásából Lamine Camara tudott betalálni, 0-2! A 83. minutumban Akliouche is bevehette volna a Lyon kapuját, de ígéretes helyről fölé lőtt. A mérkőzés utolsó pillanataiban a második gólt szerző Lamine Camarát kiállította Frappart játékvezető a második sárgáját követően, azonban ez már nem volt döntő tényező, és a Monaco könnyedén verte a Lyont.

Lyon – Monaco 0-2 (0-0)
Helyszín: Parc Olympique Lyonnais (Lyon), Vezette: S. Frappart
Gólszerzők:ill. Ben Seghir (65.), L. Camara (80.)
Sárga lap: Tolisso (90.), Clinton Mata (90+5.) ill. Salisu (44.)
Kiállítás: ill. L. Camara (90+6.)

Lyon: Lucas Perri – Clinton Mata, Caleta-Car, Niakhaté, Abner – Maitland-Niles, Caqueret – Nuamah (Mikautadze 17.), Benrahma, Fofana (M. Baldé 73.) – Lacazette.  Vezetőedző: Pierre Sage

Monaco: Kohn – Vanderson (Teze 64.), Kehrer, Salisu, Jakobs – Zakaria (Magassa 86.), Camara – Akliouche, Minamino (Singo 86.), Ben Seghir (Ouattara 77.)- Embolo (Ilenikhena 64.). Vezetőedző: Adi Hutter

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 2. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
PSG – Montpellier 6-0

Szombat:
Lyon – Monaco 0-2
19:00 Lille – Angers
21:00 St. Étienne – Le Havre

Vasárnap:
15:00 Lens – Brest
17:00 Nantes – Auxerre
17:00 Nice – Toulouse
17:00 Strasbourg – Rennes
20:45 Marseille – Reims

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore