Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: Sztankovicsék idegenben szereztek pontot a listavezető ellen

Az orosz bajnokság (Premjer Liga) szombati játéknapján a listavezető Zenit Szentpétervár és a Szpartak Moszkva csapott össze egymással…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A Zenit Szentpétervár és a Szpartak Moszkva rangadója küzdelmes körülmények közt gól nélküli döntetlennel ért véget. Az első játékrészben egyenlő erők csatája dúlt a pályán, mindkét csapat előtt csak elvétve adódtak lehetőségek. A szünet után a péterváriak többet veszélyeztettek, azonban a 62. percben Erakovic rövid időn belül a második sárga lapját is megkapta, így a kiállítás sorsára jutott. A Zenit az utolsó félórában minden erejével a védekezésre koncentrált, a fővárosiak pedig hiába játszottak mezőnyfölényben, Dejan Sztankovics csapata képtelen volt bevinni a győztes gólt, csak egy pontot szereztek.

A Ferencváros korábbi edzője által irányított Szpartak hat forduló alatt 11 pontot gyűjtött, és zsinórban az ötödik fellépését vívta meg veretlenül, így negyedik a tabellán, azonban hárompontos lemaradását nem tudta csökkenteni az éllovas Zenittel szemben.

A zöld-fehérektől igazolt játékosok közül Marquinhos csereként lépett pályára a moszkvai gárda színeiben, Myenty Abena azonban nem lépett pályára a találkozón.

Zenit Szentpétervár – Szpartak Moszkva 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: Erakovic (62.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore