Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt a legendás svéd szakember

Hosszan tartó betegség után 76 éves korában elhunyt a korábban többek közt az angol válogatottat is irányító svéd szakember…

(Photo by Liverpool FC/Liverpool FC via Getty Images)

76 éves korában elhunyt a korábbi legendás svéd labdarúgó-edző, Sven Göran Eriksson.

A néhai tréner az év elején vallotta be, hogy hasnyálmirigyrákkal küzd, az elmúlt hónapokban a legtöbb korábbi csapatát felkereste, mindenhol nagy tisztelettel fogadták és búcsúztak el tőle.

“Jó életem volt, talán túl jó is, és ezért fizetni kell. De ne sajnálkozzanak, inkább nevessenek! Tudom, mindannyian rettegünk a naptól, amelyiken meg kell halnunk, ám az életnek része a halál is. Ezt meg kell tanulnunk elfogadni. Köszönök mindenkinek mindent, edzőknek, játékosoknak, a közönségnek, fantasztikus volt. Vigyázzanak magukra, tartsák kézben az életüket! És élvezzék! Üdv!” – fogalmazott Eriksson a Sven című, augusztus 23-tól elérhető Amazon Prime-filmben.

A svéd szakember edzői pályafutása során többek közt a Benfica, az AS Roma, a Fiorentina és a Lazio csapatait irányította, de például az angol, a mexikói és az elenfántcsontpari válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett, utoljára 2019-ben Fülöp-szigetek válogatottját vezette.

Eriksson több hazai bajnoki cím mellett nemzetközi kupákat is nyert csapataival. A Göteborggal az 1982-es UEFA-kupát, a Lazióval az 1999-es KEK-kiírást hódította el.

Nyugodjon békében.