Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL- és Kl-selejtező: a Dinamo Zagreb sima, a Lille nehéz győzelemmel lesz ott a főtáblán – összefoglaló

A Bajnokok Ligája-, illetve a Konferencialiga-selejtező rájátszásának visszavágóit rendezik a héten. A szerda esti játéknapon játszott mérkőzésekkel kialakult a főtábla mezőnye.

(Photo by Marko Lukunic/Pixsell/MB Media/Getty Images)

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ

Már az odavágón is hármat vágott a Dinamo Zagreb a Qarabagnak, és a második mérkőzésen is jobban játszottak a horvátok. A találkozó első gólját is ők szerezték meg a 32. percben Pjaca találatával. A Dinamo az 53. percben növelte kétgólosra az előnyét, ekkor Silva lőtt szerencsétlenül a saját hálójába. Az azeriek azért próbálkoztak, de a helyzetkihasználásuk gyenge volt, így 5-0-ás összesítéssel a Dinamo Zagreb jutott be a főtáblára.

Qarabaq (azeri) – Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-1)
Gólszerző:ill. Pjaca (32.), Silva (53. – öngól)
Kiállítás: Medina (88.) ill. –
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb 5-0-s összesítéssel

Az odavágót még a Lille nyerte meg elég magabiztosan 2-0-ra a Slavia Praha ellen, azonban a visszavágón már nehezebb dolga volt, ráadásul rögtön az elején gólt kaptak a franciák, amire nem igazán tudtak válaszolni. Már rögtön az 5. percben vezetést szereztek a csehek, amikor az 5. percben Zafeiris laposan a kapu jobb oldalába lőtt. Az első játékrészben a Slavia Praha volt veszélyesebb, a másodikban azonban már a franciák nyomtak egy gól miatt. Ez végül a 77. percben jött össze, amikor Zhegrova egyenlített ki. Nem örülhettek azonban sokáig, mert a 84. percben újabb gólt lőtt a Slavia most Schranz révén, de ez sem volt elég ahhoz, hogy továbbjussanak, így a Lille lesz ott a BL-főtáblán.

Slavia Praha (cseh) – Lille (francia) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Zafeiris (5.), Schranz (84.) ill. Zhegrova (77.)
Továbbjutott: a Lille 2-3-as összesítéssel

Az első mérkőzésen a Bodo/Glimt szerzett egygólos előnyt, de a Crvena zvezda is megtartotta a továbbjutási reményeit. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a visszavágón már a szerbek szereztek vezetést a 26. percben Bruno Duarte büntetőjével, majd az 59. percben Spjajic is betalált, amivel már továbbjutásra állt a szerb csapat. A norvégok egyszerűen nem tudtak ezekre válaszolni, így a Crvena zvezda lesz ott a BL-ben.

Crvena zvezda (szerb) – Bodo/Glimt (norvég) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Bruno Duarte (26. – büntetőből), Spajic (59.) ill.
Továbbjutott: a Crvena zvezda 3-2-es összesítéssel

Az első mérkőzést 1-1-es döntetlennel zárta a Slovan Bratislava és a Midtjylland, így a második találkozóra maradt a továbbjutás kérdése. A vezetést a szlovákok szerezték meg a 33. percben Tolic góljával, de erre nagyon hamar válaszoltak a dánok, a 41. percben Simsir találatával. A második félidő is hasonlóan kiegyenlített volt, azonban a gólt a Midtjylland szerezte az 50. percben Franculino révén, ezzel pedig már továbbjutásra is álltak. Azonban a Slovan a 82. percben kiegyenlített ismét Tolic góljával, így hosszabbítás következhetett. Nagyon belejöttek a szlovákok, hiszen a 86. percben a harmadik góljukat is meglőtték Barseghyan révén, amivel ott lesz a BL-főtáblán a Slovan.

Slovan Bratislava (szlovák) – Midtjylland (dán) 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Tolic (33. 82.), Barseghyan (86.) ill. Simsir (41.), Franculino (50.)
Továbbjutott: a Slovan Bratislava 4-3-as összesítéssel

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ

A Gent egygólos előnyt szerzett a Partizan Beograd ellen a párharc első mérkőzésén idegenben, aztán a visszavágón is ugyanezt az eredményt érte el hazai pályán. A88. percben Delorge-Knieper szerzett gólt, amelynek köszönhetően kettős győzelemmel jutott a belga csapat a Konferencialiga főtáblájára.

Gent (belga)–Partizan Beograd (szerb) 1-0 (0-0)
Gólszerzők
: Delorge-Knieper (88.) ill.
Továbbjutott: a Gent, 2–0-s összesítéssel

Az Istanbul Basaksehir az első meccsen idegenben gól nélküli döntetlent játszott az ír St. Patricks ellen. A török együttes szonban hazai pályán viszont 2–0-ra győzött, ez pedig elégnek bizonyult a továbbjutáshoz: ehhez Sahiner és Kemen góljaira volt szükség a 64. illetve a 82. percben. Az írek tíz emberrel fejezték be az találkozót, mivel a 81. percben Bolgert kiállította a játékvezető.

Istanbul Basaksehir (török)–St. Patricks (ír) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sahiner (64.), Kemen (82.) ill.
Kiállítás: – ill. Bolger (81.)
Továbbjutott: az Istanbul Basaksehir, 2–0-s összesítéssel