Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kölcsönadta portugál középpályását az Arsenal! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta középpályását, Fábio Vieirát.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Az Arsenal gárdája a tegnap esti órákban hivatalos közleményben tudatta, hogy kölcsönadta középpályását, Fábio Vieirát. A portugál játékost két szezonnal ezelőtt szerződtették az “Ágyúsok” 35 millió euró ellenében a Portotól. Vieira azonban az elmúlt két idényben nem tudott meghatározó tagjává válni Mikel Arteta keretének, amiben közrejátszott több sérülés is. A 24 éves futballista összességében 49 mérkőzésen lépett pályára az Arsenal mezében, ám mindössze 1976 percet kapott a bizonyításra, ez idő alatt pedig 3 gólig és 9 gólpasszig jutott. Vieira számára az új idény sem kecsegtetett több játéklehetőséggel, így végül visszatért korábbi sikerei helyszínére, az FC Portohoz.

A portugál együttes a 2024/2025-ös idényre vette kölcsön saját nevelésű játékosát, a megállapodás pedig nem tartalmaz vásárlási opciót, így Vieira a szezon végén visszatér Londonba. A középpályást 2027 nyaráig köti a szerződése az Arsenalhoz, piaci értékét pedig 22 millió euróra teszi a transfermarkt.