Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpestre igazolt a magyar válogatott játékosa – HIVATALOS

Noha a Ferencváros is szerette volna leigazolni, végül az Újpest ajánlatát fogadta el a magyar válogatott középpályása…

(Photo by Carsten Harz – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az Újpest hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szerződtette a Torino hazatérő magyar középpályását, Horváth Krisztofert.

A 22 éves támadó középpályás a Hévíz és a Zalaegerszeg csapatában nevelkedett, majd 2019-ben a SPAL-hoz került először Olaszországba. Horváth 2020-ban szerződött a Torinóhoz, azonban a nagy múltú együttes első csapatában egyetlen mérkőzést sem játszott, azóta rendszerint hazánkban játszott kölcsönben. Az elmúlt években Szegedre, Debrecenbe, végül pedig Kecskemétre adták kölcsön. Utóbbinál az előző másfél idényt töltötte, ezalatt 47 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett, valamint kiosztott 8 gólpasszt, és a KTE legjobbjai közé tartozott. A korábbi kölcsönök után a lila-fehérekkel ezúttal hosszú távú megállapodást kötött.

Horváth rendszeresen tagja volt az U21-es válogatott keretének, az utóbbi időben pedig a felnőtt válogatottban is meghívást kapott, mostanáig két mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben.

“Horváth Krisztofer érkezésével újabb magyar válogatott játékossal erősítettük meg a keretet. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, hiszen 22 éves kora ellenére komoly tapasztalattal rendelkezik, a támadósor bármely posztján bevethető, mondhatni univerzális játékos, a mentalitása pedig példaértékű. Megszerzése nagy fegyvertény, hiszen komoly hazai és külföldi szerződések helyett választotta Újpestet, ami egy megerősítése is annak, hogy az elmúlt hónapokban hatékonyan dolgoztunk, és vonzóvá tudtuk tenni a klubot ilyen kaliberű játékosok számára is” – mondta el Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.