Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az Arsenal kölcsönvette a Chelsea rutinos támadóját! – hivatalos

Az Arsenal hivatalos közleményében tudatta, hogy kölcsönvették a Chelsea-nél létszámfelettivé vált rutinos angol támadót, nevezetesen Raheem Sterlinget…

Az Arsenal kölcsönvette a 2024/2025-ös szezonra a Chelsea-től Raheem Sterlinget, a két klub beszámolója alapján a megállapodás nem tartalmaz vételi opciót. Enzo Maresca nem számolt a rutinos támadóval, sokáig úgy tűnt, hogy Sterling is a szaúdi ligában köthet ki. 

Raheem Sterling a Liverpool színeiben mutatkozott be a Premier League-ben a 2011/2012-es idény folyamán. Az évek alatt kétségtelenül nevelőegyesületének a meghatározó tagja lett, ahol összesen 129 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 23 találatig és 18 gólpasszig jutott. Sterlingre 2015 nyarán lecsapott a Manchester City, a klub 44 millió fontot fizetett érte. A manchesteri gárdában kétségtelenül klasszis lett, hét év alatt rengeteg trófeát nyert, vitathatatlanul alapembernek számított. A Cityben mindent egybe véve 339 találkozón kapott lehetőséget, melyek során 131 gólt szerzett és 73 találatot készített elő. Társaival négy bajnoki címet, egy FA-kupát és öt Ligakupát nyert. Az elmúlt két szezont a Chelsea-nél töltötte, a londoni kékeknél 81 meccsen 19 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Hosszú évekig az angol válogatottban is nélkülözhetetlen tag volt, azonban az elmúlt két évben a keretbe se került be, a címeres mezt eddig 82-szer húzhatta fel magára 2012 és 2022 között, ezeken 20 gólt szerzett. A 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságban társaival egészen a döntőig jutott, a 2018-as vb-n pedig a 4. helyen végeztek Southgate irányításával. 

Borítókép: (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)