Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Newcastle United nyerte a Tottenham elleni rangadót – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójának vasárnapi játéknapján két Bajnokok Ligája indulást érő helyért küzdő csapat, a Newcastle és a Tottenham találkozott egymással.

(Photo by George Wood/Getty Images)

A 6. percben megszerezhette volna a vezetést a Newcastle United, azonban Alexander Isak lövése lejött a felső kapufáról. Sokáig nem történt túl sok minden, inkább átlövésekkel operált mindkét alakulat nagyon kevés sikerrel. A 37. percben viszont megszerezte a vezetést a hazai alakulat, egy gyors bedobást követően Lloyd Kelly tette középre a labdát, amire Harvey Barnes érkezett kiváló ütemben és 11 méterről a bal alsóba lőtt, 1-0! A szünetig pedig már nem alakult ki komolyabb helyzet, így a “szarkák” mehettek előnnyel a pihenőre.

A második félidő elején viszonylag gyorsan egyenlíteni tudott a Tottenham, James Maddison lövését Pope kipaskolta oldalra, amit a csereként beálló Brennan Johnson bevetődve a kapu irányába tudott terelni, de a hazaiak kapusa ebbe is beletudott piszkálni, azonban a lendületből érkező és menteni igyekező Dan Burn öngólt vétett, óriási erővel a saját kapujába vágta a labdát, 1-1! A 74. percben ismét Maddison eresztett meg egy lövést, amelyet Nick Pope ezúttal is hárítani tudott. A 78. percben ismét vezetést szerzett a Newcastle United, Jacob Murphy kapott egy remek kiugratást, amivel egészen a kapuig sprintelt, majd a támadást végig követő Alexander Isak elé gurította, a svéd csatárnak pedig csak az üres kapuba kellett gurítania, 2-1! A hátralévő időben pedig megtartotta a vezetést a Newcastle, így egy komoly rangadót nyerve 3 fordulót követően 7 pontot gyűjtöttek, míg a Spurs elszenvedte első vereségét az idényben, és jelenleg 4 ponttal állnak a tabella 10. helyén.

Newcastle – Tottenham 2-1 (1-0)
Helyszín: St. James’ Park (Newcastle),Vezette: R. Jones
Gólszerzők: H. Barnes (37.), A. Isak (78.) ill. D. Burn (56. – öngól)
Sárga lap: L. Kelly (28.), Longstaff (41.), Joelinton (45+2.), Guimaraes (58.) ill. M. Sarr (35.), Bissouma (48.), Maddison (68.), Bentancur (84.)
Kiállítás:ill.

Newcastle: Pope – Livramento, Krafth, Burn, Kelly (L. Hall 68.) – Longstaff (Tonali 68.), Guimaraes, Joelinton – Barnes (Murphy 61.), Isak, Gordon (Almirón 90+4.). Vezetőedző: Eddie Howe

Tottenam: Vicario – Porro, Romero, Dragusin, Udogie – Sarr (B. Johnson 46.), Bissouma (Bentancur 82.), Maddison (Bergvall 82.) – Kulusevski, Son, Odobert (Werner 74.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:
Szombat:
Arsenal – Brighton 1-1
Brentford – Southampton 3-1
Everton – Bournemouth 2-3
Ipswich Town – Fulham 1-1
Leicester City – Aston Villa 1-2
Nottingham Forest – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Manchester City 1-3

Vasárnap:
Chelsea – Crystal Palace 1-1
Newcastle United – Tottenham 2-1
17:00 Manchester United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore