Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: hiába vezetett, mégis kikapott a Salzburg

Az osztrák bajnokságban (Bundesliga) korábban egyeduralkodó Red Bull Salzburg az 5. forduló rangadóján a Rapid Wien vendége volt a vasárnapi játéknapon…

(Photo by Hans Peter Lottermoser/SEPA.Media /Getty Images)

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) vasárnapi élmezőnybeli rangadóján a Rapid Wien izgalmas körülmények közt győzött 3-2-re a Red Bull Salzburg ellen. A vendégek már a meccs elején megszerezték a vezetést Dorgeles Nene jóvoltából, azonban nem örülhettek sokáig, mert az első húsz perc végéhez érve Isak Jansson egyenlítette ki a találkozó állását. Ezt követően mindkét csapatnak volt esélye, hogy megszerezze az előnyt. Nem sokkal az első félidő vége előtt Jonas Auer góljával már a hazaiakat juttatta vezetéshez. A szünetre azonban mégis egállal mehettek a csapatok, miután az első játékrész ráadásában Nene előkészéítésből Petar Ratkov talált a hálóba. A bécsiek komoly erőket mozgósítottak a második félidő elején és negyedóra elteltével Isak Jansson ismét beköszönt, így 3-2-nél újra a Rapid került előnyben. A Salzburg mindent megtett az egyenlítés érdekében, a hazaiak azonban példásan védekeztek és megtartották minimális vezetésüket a lefújásig és otthon tartották a három pontot.

A hazaiak magyar válogatott játékosa, Bolla Bendegúz végig játszotta a találkozót, a 63. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Az osztrák tabellán a Rapid a második helyet foglalja el a címvédő Sturm Graz mögött, míg a Salzburg öt körön belüli második vereségével csak negyedik a rangsorban.

Rapid Wien – Red Bull Salzburg 3-2 (2-2)
Gólszerzők: I. Jansson (19., 61.), Auer (37.), ill. D. Nene (5.), Ratkov (45+3.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore