Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Mbappe duplájával szerzett fontos győzelmet a Real Madrid – videóval

Megtörte a jeget Kylian Mbappe a spanyol élvonalban, a francia támadó duplája pedig győzelmet ért a Real Betis ellen a negyedik fordulóban…

(Photo by Mateo Villalba/Getty Images)

A Las Palmas elleni ponthullajtás után kisebbfajta győzelmi kényszerben lépett a pályára a Real Madrid hazai pályán, hiszen egy újabb botlás esetén az FC Barcelona máris több, mint 4 pontos előnyre tehetett volna szert a tegnapi magabiztos gáláját követően.

A Real Betis azonban közel sem adta magát könnyen, hiszen a La Liga egyik legerősebb csapata annak ellenére is komoly szándékkal érkezett Madridba, hogy a csapat húzóneve, Fekír a Deadline Day alatt került eladásra.

Az első félidő folyamán a Real Madrid a Las Palmas elleni arcát mutatta; a csapat meddő labdatartással szorította be az ellenfelét a kapu elé, hogy ott egyéni villanásokkal próbálkozzon – mindhiába.

A második etapban azonban a csapat elővett valamit abból, amit a Szuperkupa folyamán az Atalanta ellen láthattunk, és a támadó harmad kreatívabb passzokkal és cselekkel kezdett el kooperálni, amelynek gyümölcseként Fede Valverde sarokkal kiosztott gólpasszát Mbappe értékesítette. Szépségdíjas kiszolgálás, amelynek köszönhetően a francia megtörte a jeget a ligában.

Mbappe azonban itt nem állt meg, mindössze 8 perccel később egy büntetőt értékesítve duplázta meg a csapata előnyét és a gólszámait, így megőrizve a 4 pontos hátrányát az FC Barcelona mögött a tabellán.

Real Madrid – Real Betis 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Mbappe (67, 75.) ill.
Kiállítás: ill.

Real Madrid: Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Ferland Mendy, Dani Carvajal, Dani Ceballos, Aurélien Tchouaméni, Federico Valverde, Kylian Mbappé, Vinícius Júnior, Rodrygo

Real Betis: Rui Silva, Natan, Diego Llorente, Romain Perraud, Youssouf Sabaly, Pablo Fornals, Marc Roca, William Carvalho, Aitor Ruibal, Abde Ezzalzouli, Rodri Sánchez

A mérkőzés videós összefoglalója:

 

Szombat:
Barcelona – Real Valladolid 7-0
Athletic Bilbao – Atlético Madrid 0-1
Espanyol – Rayo Vallecano 2-1
Leganés – Mallorca 0-1
Valencia – Villarreal 1-1

Vasárnap:
Alavés – Las Palmas 2-0
Osasuna – Celta Vigo 3-2
Sevilla – Girona 0-2
Getafe – Real Sociedad 0-0
Real Madrid – Real Betis 2-0

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore