Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Campeonato Brasileiro: a kiesés elől menekülő Corinthians legyőzte a Flamengót – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 25. fordulójában a Flamengo a Corinthians otthonába látogatott…

(Photo by Miguel Schincariol/Getty Images)

A kieső zónában elhelyezkedő Corinthians értékes skalpot gyűjtött be vasárnap a Flamengo 2-1-es legyőzésével. A Sao Pauló-i gárda aktívan kezdte a mérkőzést, és bár az első lehetőségei még kimaradtak, az első játékrész derekán túl már megszerezte a vezetést, miután Yuri Alberto bejátszásából Talles Magno fejelt védhetetlenül A. Rossi ketrecébe. Nem sokáig örülhetett a Timao az előnynek, ugyanis tíz perccel később a rióiak egy kezezés miatt büntetőhöz jutottak, melyet Pedro magabiztosan értékesített. Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. A szünet után a Corinthians ismét egyre jobban ráerőltette akaratát az ellenfelére, és negyedóra elteltével egy remekül végig játszott akciót követően Ángel Romero újból előnyhöz juttatta őket. A Rubro-negro hiába próbálkozott az egyenlítésért, nem járt sikerrel, majd a hosszabbításban előbb Yuri Albertót, később pedig egy tömegjelenet után még egy-egy játékost kiállítottak.

Győzelmével a Corinthians felkapaszkodott a legjobb kieső helyre, két ponttal van lemaradva az utolsó bennmaradó helytől, míg a Flamengónak a bajnokság negyedik helyén hat pont a lemaradása az éllovas Botafogóval szemben.

Corinthians – Flamengo 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Talles Magno (26.), Á. Romero (60.), ill. Pedro (37. – büntetőből)
Kiállítva: Yuri Alberto (90+5.), Caca (90+11.), ill. Alcaraz (90+11.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!