Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot válthat a fiatal magyar támadó – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a belga bajnokságban (Jupiler Pro League) szereplő csapathoz igazolhat a helyi másodosztályban szereplő a tehetséges magyar labdarúgó…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Sacha Tavolieri információi szerint a belga élvonalbeli Gent tárgyalásokat folytat a másodosztályú Lommel vezetőségével Vancsa Zalán megszerzéséről, akinek játékjogáért a hírek szerint 5.5 millió eurót és a játékos jövőbeni eladásából származó 25 százalékos részesedést ajánlottak.

Az egykori MTK-nevelésű 19 éves szélső 2022-ben került a City Football Group égisze alatt a belga csapathoz, amely színeiben az első idényben egy találat és két előkészítés fűzőtött a nevéhez. Vancsa a második belga szezonjában már sokkal markánsabb teljesítményt nyújtott, és az előző szezonban 36 meccsen 13 gólig jutott a másodosztályban.

A forrás úgy tudja, hogy a játékos nyitott a váltás iránt, azonban a CFG szeretné drágábban értékesíteni őt Szaúd-Arábiába, de a labdarúgó továbbra is Európában képzeli el a jövőjét. A csoport 7 millió eurót kérne Vancsa játékjogáért.

Vancsa az elmúlt években az U19-es és az U21-es válogatott alapembere volt, a Marco Rossi vezette felnőtt válogatottban 2022-ben az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be.