Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL-selejtező: egygólos győzelemmel továbbjutott a Ferencváros

A szerda délutáni órákban játszották le a női Bajnokok Ligája budapesti selejtező-tornájának mérkőzéseit…

(Photo by VI Images via Getty Images)

A Ferencváros nagy küzdelemben 2-1-es győzelmet aratott az észt Flora Tallinn ellen a III. kerületi Hévízi úti stadionban.

A zöld-fehérek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és az első támadás végén gólt szereztek, miután fél perc elteltével Jadyn Edwards fordulásból lőtt a hálóba a tizenhatoson belülről. Bár a Fradi előtt újabb lehetőségek adódtak, az ötödik percben az észtek kiegyenlítettek, Mari-Liis Lillemae húzott el a bal oldalon és lőtt a rövid sarokba. Az első játékrész derekánál a Fradi tizenegyeshez jutott, Edwards nem jól helyezett lövését azonban Kapa védeni tudta. A továbbiakban a Ferencváror igyekezett irányítani a játékot, de a Florának is voltak lehetőségei a vezetés megszerzésére. A magyar csapat hiába igyekezett, a lehetőségek rendre kimaradtak, nem sokkal a szünet előtt Nagy Vanessza lapos lövése a kapufát is eltalálta. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget. A szünet után ismét a Ferencváros bizonyult aktívabbnak, több veszélyes helyzetet is siker kidolgozni, végül a 62. percben McFarland jobb oldali beadásából Jadyn Edwards fejjel ismét a zöld-fehéreket juttatta előnyhöz. Nem sokkal később Edwards akár önmaga és csapata harmadik gólját is megszerezhette volna, de lövése centikkel célt tévesztett. Bő tíz perccel a vége előtt Nagy Vanesszát a játékvezető kiállította, így a hajrá izgalmasan alakult, de a Flora a nagy igyekezet ellenére nem tudott egyenlíteni.

Ferencváros – Flora Tallinn (1-1)
Gólszerzők: Edwards (1., 62.), ill. Lillemae (5.)
Kiállítva: Nagy Va. (78.), ill.

A másik mérkőzésen az ukrán Vorszkla Poltava 5-0-ra legyőzte a lett SFK Riga csapatát, így előbbi játszhat szombaton a Ferencvárossal a következő körben.