Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: a Manchester City kulcsjátékosát igazolnák le jövő nyáron! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese a következő nyáron a Manchester City sztárjával, Rodrival erősítené meg a keretét.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

A madridi sajtó legfrissebb beszámolói alapján jövő nyáron is egy világsztár leigazolására készül a Real Madrid gárdája. A spanyol klubhoz ugyan nagy eséllyel csatlakozni fog az az Alphonso Davies, akinek a most kezdődő idény végén lejár a szerződése a Bayern Münchennél, de a fő attrakció nem ő lesz a hírek szerint, hanem a Manchester City játékosa, Rodri.

A friss Európa-bajnok középpályást azért szeretné magához csábítani a madridi gárda, mert Toni Kroos az előző szezon végén visszavonult, az idény végén pedig jó eséllyel Luka Modric is távozni fog Madridból. A 28 éves játékost a jelenlegi megállapodása még 3 évig köti Manchesterbe, de a források alapján a City már felajánlott egy hosszabbítási lehetőséget Rodrinak, ő azonban erre még nem adott választ. A beszámolók alapján a “Királyi Gárda” 100 millió euró körüli ajánlatot tenne a Manchester Citynek, és aligha tűnik valószínűnek, hogy egy harmadik csapat bele tudna szólni abba, hogy Rodri marad-e Manchesterben, vagy visszatér a spanyol fővárosba, ahol korábban egy szezon erejéig az Atlético Madrid játékosa is volt.

Rodri 2019 nyarán került a Manchester Cityhez, akik 70 millió eurót fizettek érte az Atlético Madridnak. A klub színeiben azóta 257 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 26 gólig és 30 gólpasszig jutott. Piaci értékét 130 millió euróra teszi a transfermarkt.